Barcelona

JxSí exigeix a Gordó que torni l'acta de diputat al grup parlamentari

Gordó ha comunicat aquest matí a la cambra la seva sortida de JxSí per ser diputat no adscrit

RedaccióActualitzat

El president i la portaveu del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull i Marta Rovira, han comparegut al Parlament per llegir un comunicat del grup en què exigeixen a Germà Gordó que "plegui i torni l'acta de diputat al grup parlamentari".

Aquest dimecres al matí, l'exconseller ha comunicat per escrit a la cambra la seva sortida de JxSí per ser diputat no adscrit. Amb aquest moviment, el primer grup de la cambra es queda en 61 parlamentaris. Segons el grup, "el projecte de JxSí va aconseguir 62 diputats gràcies al suport de milers de ciutadans i no hi ha justificació possible per reduir el nombre de representants d'aquest grup parlamentari. Aquest serà el millor servei que pot fer per al país". 

Gordó va anunciar aquest dimarts la seva decisió d'abandonar JxSí i el seu partit, el PDeCAT, després que el TSJC l'investigui pel cas del 3%. La direcció de la formació, així com JxSí, la CUP i la resta de l'oposició han criticat que mantingui l'acta de diputat.

Precisament aquest matí, la mà dreta de Gordó, Teresa Pitarch, també ha anunciat que deixa el PDeCAT en considerar que la direcció del partit no ha respectat la presumpció d'innocència de Gordó. Actualment, Pitarch és la presidenta de l'Institut Català de les Dones.

Anar al contingut