Washington

Jordi Savall, ovacionat a Washington amb "El cançoner montserratí"

Savall dedica el bis als "polítics catalans que han estat empresonats o han marxat a l'exili" 

RedaccióActualitzat

La música medieval catalana es va poder sentir aquest divendres a la nit a Washington, de la mà de Jordi Savall. Acompanyat d'orquestra i cor, el mestre va presentar, a la petita església episcopal del barri de Sant Marc, "El cançoner montserratí", una partitura única que recull cants i danses que els pelegrins feien davant de l'església de Montserrat al segle XIV.

Es tracta de peces espirituals i populars escrites en català, llatí o occità que el mestre Savall acompanya tocant la viola soprano o el rebab. Acompanyat de l'orquestra Hespèrion XXI i del cor de la Capella Reial de Catalunya, durant una hora han captivat el públic amb el poder espiritual d'una música que et transporta a l'edat mitjana. I han fet coincidir el concert amb el dia de la Mare de Déu de Montserrat.

 

Savall explica que aquesta música és molt actual per la seva finalitat d'ajudar la gent:

"Aquesta música sona avui com una música popular actual, té molta actualitat perquè ens parla del que servia la música. La música servia per donar esperança, per donar vida i per ajudar la gent a passar els mals moments"

Al final del concert el públic, dret, ha demanat amb grans aplaudiments un bis que Savall ha volgut dedicar als "polítics catalans que han estat empresonats o han marxat a l'exili".

El concert de Savall ha estat el primer tast de cultura catalana d'aquest any aquí. El plat principal es viurà a començaments d'estiu, quan Catalunya serà la coprotagonista a l'Smithsonian Folklife Festival. Un festival multitudinari de cultura popular que cada any omple el gran passeig de la capital dels Estats Units.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut