El músic igualadí Jordi Savall, durant un concert a Poblet
El músic igualadí Jordi Savall, durant un concert a Poblet

Jordi Savall i la productora Canada, dues nominacions catalanes als Grammy

Jay-Z, Kendrick Lamar, Bruno Mars i Childish Gambino encapçalen les nominacions dels premis que concedeix l'Acadèmia nord-americana de la música

Actualitzat

El músic Jordi Savall i la productora Canada han estat nominats als Premis Grammy, que atorga l'Acadèmia nord-americana de la música. El mestre de la viola de gamba opta a tornar a guanyar un premi que ja es va emportar l'any 2011, aquest cop a la categoria de millor recopilatori clàssic, pel projecte "Les rutes de l'esclavatge".

El treball és un recorregut musical que viatja a través de quatre segles i s'inspira en els cants i balls que feien els esclaus que van sortir d'Àfrica cap a Amèrica i les colònies europees.

L'altra nominació catalana als Grammy és la de la productora Canada. Amb seu a Barcelona, intentarà imposar-se a la categoria de millor vídeo musical, per la cançó "Up all night" del cantant nord-americà Beck. El productor executiu, Òscar Romagosa, ha explicat a Catalunya Ràdio que tan sols dirigir el videoclip ja ha estat un somni fet realitat, però que guanyar serà molt complicat:

 

"Des de la nostra perspectiva, és molt complicat, perquè la nostra competència és brutal. Els altres vídeos que hi ha són espectaculars, d'artistes com Kendrick Lamar o el mateix Jay-Z, però el simple fet de formar part d'aquesta selecció per nosaltres és un èxit i ens fa sentir molt orgullosos."

 

​Jay-Z, Kendrick Lamar, Bruno Mars i Childish Gambino encapçalen les nominacions dels premis.

La cançó de l'estiu, "Despacito", opta a millor cançó i millor gravació, i podria convertir-se en la primera cançó escrita en castellà a ser reconeguda en tota la història dels guardons, que es lliuraran el 28 de gener a Nova York.

Anar al contingut