Jordi Sànchez: "Ni tan sols la DUI pot ser concebuda com a alternativa al diàleg"

El diputat de Junts per Catalunya demana diàleg amb l'Estat i unitat al republicanisme: "Sembla que la lliçó que 'com més units, més forts' no l'acabem d'interioritzar"

Actualitzat

Jordi Sànchez aposta per un pacte amb l'Estat per acordar un referèndum d'autodeterminació i posteriorment fer una Constitució catalana. Un camí que passa necessàriament pel diàleg amb el govern espanyol, pel qual, diu, no hi ha alternativa.

En una entrevista concedida a Catalunya Ràdio des de la presó de Soto del Real, el diputat de Junts per Catalunya sosté que cal diàleg i que ara no és el moment d'una DIU.

"No hi ha alternativa al diàleg. Per això quan el govern d'Espanya es nega al diàleg, genera un forat negre que ens atrapa a tots. Ni tan sols la DUI pot ser concebuda com a alternativa al diàleg, però en qualsevol cas la DUI requereix unes condicions de què avui no disposem."

En aquest sentit, Sànchez demana al nou president espanyol que assumeixi riscos si vol avançar en aquest diàleg i superar la crisi política amb Catalunya.

"Si no assumeix riscos, el diàleg no avançarà. La zona de confort és la gran enemiga per als grans acords polítics. La història no s'escriu des de la comoditat. Nosaltres, amb el president Torra i el president Puigdemont, també assumirem els riscos del diàleg."

Pel que fa al seu alliberament, explica que depèn dels jutges i que l'únic que pot fer el govern espanyol és traslladar-los a presons catalanes, i fa una petició a la fiscalia:

"I el que seria raonable és que la Fiscalia de l'Estat deixés de sustentar els relats falsos de les teories conspiratives sobre el cop d'estat. Ho dic en interès propi, però també pensant en el ridícul que està fent la justícia espanyola davant els ulls europeus."

 

 

El diputat afegeix que caldrà tenir el cap fred per gestionar un període de negociació que preveu que serà llarg, i demana unitat al republicanisme:

"Sembla que la lliçó que 'com més units, més forts' no l'acabem d'interioritzar. I unitat no és unificació, el valor de la unitat es dona quan hi ha generositat i confluències excepcionals de sensibilitats plurals."

I de cara a les diferents cites electorals de l'any que ve, assegura:

"Tenim un 2019 carregat d'eleccions, no m'imagino anar al Parlament Europeu sense una llista conjunta de tot el republicanisme. I a les municipals hauríem de trobar la millor fórmula a cada municipi."

Sánchez, que fa vuit mesos que va entrar al centre penitenciari, assegura que se sent fort, una fortalesa que surt de tenir, diu, "la convicció de no haver fet res de què m'hagi de penedir".

"Tenir la consciència tranquil·la és el millor recurs quan un és a la presó, és el que més ajuda a estar fort."

Notícia relacionada: Jordi Sànchez estrena una web per difondre la seva situació a la presó

ARXIVAT A:
Procés catalàJordi SànchezJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut