Jordi Cuixart i Jordi Sànchez fa més de 300 dies que són a la presó
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez fa més de 300 dies que són a la presó

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart compleixen 300 dies a la presó

El president d'Òmnium ha fet arribar una carta als socis explicant com passa els dies a la presó, i Jordi Sànchez agraeix el suport de la gent

RedaccióActualitzat

Fa 300 dies que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez estan empresonats. Va ser el 16 d'octubre, després de declarar a l'Audiència Nacional, quan la jutge Carmen Lamela va decretar l'ingrés incondicional a la presó dels dos líders independentistes per un delicte de sedició.

Arran d'aquests 300 dies sense llibertat, el president d'Òmnium ha fet arribar una carta als socis de l'entitat en què assegura que cadascun d'aquests dies empresonat, lluny de debilitar-lo, han enfortit les seves conviccions democràtiques.

A més, reivindica la lluita antirepressiva com un dels principals fronts unitaris del sobiranisme i pensa que seria absurd renunciar-hi. Cuixart afirma que és imprescindible treure profit dels lideratges existents i que alhora se'n generin de nous.

De cara al judici que hauran d'afrontar, diu que l'actitud no ha de ser la de defensar-se, sinó acusar l'Estat de vulneració flagrant dels drets fonamentals:

"La nostra actitud durant el judici oral al qual serem sotmesos no ha de ser pas defensar-nos, sinó acusar l'Estat de vulneració flagrant dels nostres drets fonamentals i, alhora, interpel·lar el conjunt de l'opinió pública davant el retrocés democràtic que vivim."

"Els presos polítics i exiliats som una palanca democràtica: cal aconseguir que la comunitat internacional denunciï el nostre empresonament."

També Jordi Sànchez ha denunciat els seus 300 dies d'empresonament. A través de Twitter ha lamentat tot aquest temps sense la seva família i ha donat les gràcies a tothom per no oblidar-los:

 

 

ARXIVAT A:
20SProcés catalàJordi CuixartJordi SànchezÒmnium Cultural
Anar al contingut