El president de l'ANC, Jordi Sànchez, en un acte a Vic al setembre (ACN)
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, en un acte a Vic al setembre (ACN)

Jordi Sànchez des de Soto del Real: "La propera partida es juga el 21D"

En una carta al diari "Ara", el president de l'ANC considera que el sobiranisme ha tingut l'Estat "contra les cordes", encara que assumeix que hi pot haver hagut "algun error"

Actualitzat

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, empresonat de manera preventiva a Soto del Real per ordre de l'Audiència Nacional, afirma en un article al diari "Ara" que "la propera partida es juga el 21 de desembre". Sànchez confia que aquests comicis donin uns "resultats favorables a l'independentisme" davant "Europa i una part del món, que estan pendents dels resultats".

Sànchez considera que el sobiranisme ha tingut l'Estat "contra les cordes", encara que assumeix que hi pot haver hagut "algun error" per part de l'independentisme. En un text manuscrit, el president de l'ANC es pregunta si la carta de la convocatòria electoral "s'hauria d'haver jugat des del sobiranisme".

"Les urnes són el terreny de joc més favorable per demostrar que els partidaris de la República Catalana som majoria."

En la carta, Sànchez destaca "l'habilitat" del govern espanyol per convocar eleccions, no pas perquè en pugui sortir "una victòria dels partidaris del 155", cosa que creu que "no passarà", sinó per "desempallegar-se" de l'article de la Constitució "en el mínim temps possible, davant la por que la seva implantació es convertís en un Vietnam particular, sense violència, però d'impossible sortida".

El president de l'ANC també fa reflexions a l'entorn de la seva estada a la presó de Soto del Real. Sànchez, que titula l'escrit "Des de la llibertat", assegura que "ser, pensar i estimar són les expressions més profundes de la llibertat" i, malgrat que des del 16 d'octubre està empresonat per un delicte de sedició, juntament amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, continua "sent qui era, pensant el que pensava i estimant qui abans estimava".

"No hi ha presó, carceller, forrellat o decisió judicial que pugui, si nosaltres no volem, privar-nos de ser com som, de pensar com pensem i d'estimar la gent que estimem."

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut