Els lletrats Jordi Pina i Marina Roig a Soto del Real
Els lletrats Jordi Pina i Marina Roig en una visita a Soto del Real
Barcelona

Sànchez i Cuixart demanen que se'ls traslladi a una presó catalana

L'advocat del president de l'ANC assegura que "no hi ha cap motiu perquè estiguin fora de casa", però la lletrada de Cuixart ho veu "complicat"

RedaccióActualitzat

Els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats des de fa 9 dies a Soto del Real, a Madrid, demanaran el trasllat a una presó catalana. Així ho han fet saber els seus advocats, Jordi Pina i Marina Roig, a "El matí de Catalunya Ràdio". Pina no veu motius perquè "estiguin fora de casa":

"Esperem que ens ho donin. S'ha de demanar directament a Institucions Penitenciàries, que depèn del govern espanyol."

"No hi ha cap motiu perquè estiguin fora de casa. L'escrit amb els arguments són obvis: la proximitat de la família per poder-se comunicar amb l'intern."

La lletrada de Cuixart, Marina Roig, però, ho veu "complicat":

"El tribunal voldrà que estiguin a disposició del tribunal i com més a prop, millor."

Notícia relacionada: Un vídeo del "Washington Post" dona veu a les dones de Cuixart i Sànchez

Pina ha concretat que ara la família de Sànchez ha de fer 3 hores i mitja de viatge per poder parlar amb ell durant 40 minuts.

 

"El vaig veure molt bé"

L'advocat de Sànchez també ha explicat que aquest dilluns va visitar el seu client a Soto del Real i que el va veure "molt bé". Van estar dues hores i mitja xerrant, i això, segons ell, vol dir que "la persona està bé d'ànims i amb ganes d'explicar coses i de compartir".

A l'entrevista, Sànchez va dir al seu advocat que estava "indignat" per algunes notícies publicades a la premsa:

"Expressament m'ho va dir i em va demanar que expliqués que no era cert. La família també estava angoixada amb això."

En un article del diari "El Mundo" es relatava com Sànchez era escridassat per altres interns, fins al punt d'haver demanat un canvi de mòdul. Pina assegura que el periodista va trucar al seu despatx per confirmar la informació i se li va desmentir.

La vista d'apel·lació, el punt d'inflexió

Segons Pina, el seu client i també Jordi Cuixart saben que la seva estada a la presó pot anar per llarg. El punt d'inflexió serà la vista d'apel·lació, que té 30 dies per resoldre el recurs, una vegada se li presenti:

"He demanat vista de l'apel·lació i la sala ens ha d'assenyalar una data per a la seva celebració. Aquest és el punt d'inflexió.  Si no ens dona la raó i manté la presó llavors sí que anem a ves a saber quan,  perquè llavors has de tornar a començar novament els processos."

La família de Cuixart, en un acte aquest dilluns al vespre a Santa Perpètua de Mogoda, municipi d'on són, també va fer saber que Cuixart s'espera una estada llarga a la presó. La germana va traslladar el missatge que els va donar en la visita de dissabte a la presó: "Estem bé, forts i amb serenor."

 

Durant la concentració amb espelmes, els veïns van demanar el seu alliberament i el de Jordi Sànchez.

 

Notícia relacionada: Amnistia Internacional demana que Sànchez i Cuixart surtin de la presó

ARXIVAT A:
Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut