Jordi Sànchez demana a Torra, Aragonès i Artadi que es reuneixin amb el govern espanyol

En una carta enviada a "El matí de Catalunya Ràdio", Jordi Sànchez demana una trobada aquest dijous o divendres

RedaccióActualitzat

Jordi Sànchez anima el president Torra, el vicepresident Aragonès i la consellera Artadi a "facilitar una reunió amb una delegació del govern espanyol" dijous o divendres, coincidint amb la reunió del Consell de Ministres a Barcelona. Ho proposa en una carta enviada a "El matí de Catalunya Ràdio" des de la presó de Lledoners. Una trobada que Jordi Sànchez voldria que servís per parlar de les qüestions que "bloquegen la vida política i social":

Des de la presó de Lledoners encoratjo el president Torra, el vicepresident Aragonès i la consellera Artadi a crear les condicions per facilitar una reunió amb una delegació del govern espanyol el proper dijous 20 o divendres 21. Una trobada que ha de fer-se en les millors condicions de temps i espai, per poder posar sobre la taula totes aquelles qüestions que avui distorsionen i bloquegen la vida política i social a Catalunya i Espanya, i que afecten drets i llibertats democràtiques, la solució acordada d'un referèndum sobre el futur territorial d'Espanya i Catalunya i també les possibles millores socials que es poden veure frenades per l'absència d'una entesa entre els dos governs"

El número dos de Junts per Catalunya, en vaga de fam des de fa 16 dies, justifica la necessitat d'obrir un diàleg:

"El diàleg mai pot ser considerat com una expressió de debilitat, com una pèrdua de temps i menys encara com una traïció a no se sap ben bé quins principis i lleialtats. Només els qui se senten dèbils defugen qualsevol oportunitat de diàleg i per això caldrà esperar que Pedro Sànchez i els membres del seu gabinet no defugin l'oportunitat de la trobada"

 

"La tensió fa més necessari que mai l'esforç per concretar una trobada"

 

Jordi Sànchez: "El diàleg mai pot ser considerat com una expressió de debilitat"

 

Jordi Sànchez emplaça el cap de l'executiu espanyol a liderar el diàleg per buscar solucions, perquè considera que és imprescindible, especialment en els moments de màxima discrepància i tensió, com els actuals.

Segons el polític empresonat, aquesta reunió que proposa és compatible amb una gran protesta pacífica contra la presència del Consell de Ministres a Barcelona:

"Aquest encontre és compatible amb l'existència d'una gran mobilització pacífica i no violenta als carrers de Barcelona per protestar contra la presència del Consell de Ministres el divendres 21 de desembre. El dret a la protesta i la manifestació, fins i tot a la dissidència, ha de quedar preservat. La defensa d'aquest diàleg no és contradictòria amb el fet de creure que Pedro Sánchez ha comès un greu error portant l'executiu a Barcelona sense haver buscat una aproximació prèvia al diàleg i l'acord"

"El fet que aquesta visita arribi pocs dies després de l'escalada més gran d'agressivitat verbal de Pedro Sánchez contra Catalunya no ajuda a la recuperació del diàleg. Però precisament aquesta tensió fa més necessari que mai l'esforç per concretar una trobada entre els dos executius"

I avisa que "el no diàleg és la victòria del populisme" i dona per fet que Cs, Vox i el PP criticaran i intentaran evitar la reunió entre els dos governs.

 

 

Carta de Jordi Sànchez by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

ARXIVAT A:
Jordi SànchezQuim TorraPere AragonèsElsa ArtadiPedro SánchezProcés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut