Barcelona

Jordi Pujol Ferrusola va triplicar en 10 anys el llegat familiar amb productes financers opacs

Ho ha explicat en la seva declaració com a imputat davant la jutge de Barcelona que investiga la família per frau fiscal i blanqueig de capital

RedaccióActualitzat

Jordi Pujol Ferrusola ha reconegut avui davant la jutge que investiga la fortuna oculta de la seva família que el suposat llegat del seu avi es va invertir en productes financers opacs. I en deu anys va triplicar aquest llegat. Pujol Ferrusola, que ha declarat durant dues hores davant la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona, ha dit que va rebre de l'anterior gestor del llegat del seu avi un producte financer que, amb els anys, va reportar 8 milions d'euros, que es va repartir entre els set germans i la seva mare.

El fill gran de l'expresident de la Generalitat ha assegurat que quan el 1990 va assumir l'administració dels fons, de mans del seu oncle Joaquim Pujol i Figa, va rebre el llegat en forma de "làmines financeres" de titularitat "opaca" que s'havien invertit a països com Finlàndia, Alemanya, Àustria i els Estats Units. Ha explicat que aquests productes financers en què es van invertir els 140 milions de pessetes (en dòlars) del suposat llegat inicial, tenien dates de venciment diferents i van acabar reportant un milió d'euros, per persona, per a la seva mare, Marta Ferrusola, i els set germans: Jordi, Marta, Josep, Mireia, Pere, Oriol i Oleguer.

El fill de l'expresident s'ha negat a contestar les preguntes formulades per l'acusació popular, exercida per Manos Limpias, que dubta de l'elevada rendibilitat que van reportar aquests productes financers.

El primogènit dels Pujol ha arribat a la Ciutat de la Justícia cap a les nou del matí, una hora abans de l'hora fixada per la jutge, i s'ha ocultat la cara amb un casc de moto, que no s'ha tret fins just l'entrada principal de l'edifici, a la Gran Via. Durant la seva compareixença davant el Parlament, Pujol Ferrusola no va revelar la informació sobre la destinació dels diners del llegat del seu avi Florenci entre els anys 1990 i 1992. L'argument esgrimit va ser que primer ho havia d'explicar a la justícia. Jordi Pujol Ferrusola està imputat pels delictes de frau fiscal i blanqueig de capital, igual que els seus pares i tres germans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut