Jordi Pujol i Ferrusola, en una foto d'arxiu
Jordi Pujol i Ferrusola, en una foto d'arxiu

Jordi Pujol Ferrusola podrà sortir de la presó si paga tres milions de fiança

Jordi Pujol Ferrusola podrà sortir de la presó si diposita una fiança de tres milions d'euros en metàl·lic

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha acordat deixar sortir en llibertat sota fiança Jordi Pujol Ferrusola, que està intern a la presó de Soto de Real.

La Secció Tercera de la sala penal modifica l'ordre de presó sense fiança del jutge José de la Mata. Ara, Jordi Pujol Ferrusola podrà sortir de la presó si diposita una fiança de tres milions d'euros en metàl·lic.

Soto del Real: la presó amb fama d'hotel de 5 estrelles

L'Audiència Nacional ha estimat parcialment el recurs de la defensa contra l'ordre de presó del jutge José de la Mata. La Secció Tercera entén que la fiança de tres milions "garanteix la prohibició que se li imposa [a Jordi Pujol Ferrusola] de gestionar per si mateix o per persones físiques o jurídiques el seu patrimoni".

El jutge de la Mata el va enviar a presó perquè considerava que hi havia un risc d'ocultació o destrucció de proves en haver detectat operacions per "fer inaccessibles els bens" o per "obstaculitzar l'accés a evidències".

La resta de mesures cautelars contra Pujol Ferrusola es mantenen. És a dir, continua amb el passaport retirat i ha de comparèixer setmanalment al jutjat.

Anar al contingut