Madrid

El jutge retira el passaport a Jordi Pujol Ferrusola i l'obliga a comparèixer cada setmana al jutjat

El jutge sosté que Pujol Ferrusola no va justificar els seus ingressos i l'acusa de blanqueig

RedaccióActualitzat

Jordi Pujol Ferrusola no podrà sortir del país i haurà de comparèixer cada setmana al jutjat. El jutge ha decidit retirar el passaport al fill gran de l'expresident Jordi Pujol i imposar mesures cautelars per deixar-lo en llibertat. Jordi Pujol i Ferrusola va declarar dijous durant quatre hores davant l'Audiència Nacional.

El jutge José de la Mata ha anat més enllà del que van sol·licitar el fiscal i l'advocat de l'Estat, que només havien demanat la retirada de passaport i la prohibició de sortir d'Espanya.

El jutge sosté que Pujol Ferrusola no va justificar els seus ingressos i l'acusa de blanqueig. De la Mata diu que el primogènit de l'expresident de la Generalitat és titular de diverses societats instrumentals que van facturar més d'11 milions d'euros i que van ser utilitzades només per canalitzar capitals de presumpte origen criminal.

El jutge diu que no hi ha elements per verificar la versió de la deixa de l'avi i adverteix que no descarta modificar aquestes mesures cautelars si hi ha noves conductes d'ocultació o destrucció de proves.

Quatre hores de declaració

Durant la declaració davant del jutge, el fill de l'expresident de la Generalitat ha dit que el seu pare estava al marge de la fortuna familiar oculta a Andorra i ha mantingut la versió que aquests diners provenien de la deixa del seu avi, que ell va aconseguir augmentar gràcies a la seva gestió financera. Ha subratllat que només repartia entre la família els diners de la gestió de l'herència, segons fonts presents en la declaració, que encara continua.

El primogènit dels Pujol va declarar a petició pròpia per justificar els moviments de capitals en comptes d'Andorra. Va comparèixer l'endemà del seu pare, que va atribuir al seu fill la titularitat dels comptes a Andorra, es va desvincular dels seus negocis i va afirmar que els seus diners a Andorra procedien del llegat del seu pare, Florenci Pujol, però no en va poder demostrar l'origen. Marta Ferrusola, en canvi, es va acollir al dret de no declarar davant del jutge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut