Jordi Cuixart, a la seu d'Òmnium, pocs dies abans que l'empresonessin (ACN)
Jordi Cuixart, a la seu d'Òmnium, pocs dies abans que l'empresonessin (ACN)

Jordi Cuixart es presentarà a la reelecció com a president d'Òmnium Cultural

Cuixart, empresonat des de fa 7 mesos, diu en una carta que ser candidat és "un acte de responsabilitat molt gran"

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en presó preventiva a Soto del Real des de fa més de set mesos, es presentarà a la reelecció al càrrec. Ho ha anunciat en una carta dirigida als més de 100.000 socis de l'entitat. En la missiva, Cuixart reconeix literalment que tornar a ser candidat és "un honor, un plaer i un acte de responsabilitat molt gran". Ho ha comunicat també via Twitter:

 

Segons un comunicat d'Òmnium, Cuixart també ha assegurat en la carta que l'entitat s'ha de convertir en "una eina encara més potent en la defensa de la cohesió social i les llibertats, davant la regressió autoritària que no s'aturarà".

Òmniun té previst renovar la presidència i bona part de la junta de l'entitat en una assemblea general que faran el dia 16 de juny al pavelló de Vall d'Hebron.

La candidatura de Cuixart compta amb la presència de bona part de l'actual junta directiva, i Marcel Mauri optarà a la vicepresidència primera, i mantindrà l'aposta dels últims anys per campanyes com les de "Crida per la democràcia" i "Demà pots ser tu".

Mauri ha destacat en un tuit el fet que Cuixart pugui repetir al capdavant de l'entitat:

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatÒmnium CulturalArticle 155
Anar al contingut