L'aspirant més moderat a la candidatura republican,a Jon Huntsman
L'aspirant més moderat a la candidatura republicana, Jon Huntsman (Foto: Reuters)
Estats Units

Jon Huntsman es retira de la cursa republicana a les presidencials nord-americanes

El candidat republicà a la Casa Blanca Jon Huntsman es retira de la cursa electoral. Així ho ha anunciat el seu portaveu en assegurar que Huntsman no competirà per la cursa republicana a les eleccions presidencials dels Estats Units del pròxim novembre.

RedaccióActualitzat
A més, en les pròximes hores, Huntsman farà públic el seu suport a l'antic governador de Massachusetts, Mitt Romney, que ara es perfila com el gran favorit per enfrontar-se a Barack Obama després de guanyar el caucus d'Iowa, el 3 de gener, i les primàries de New Hampshire, la setmana passada.

Huntsman va entrar en la cursa electoral el passat 21 de juny i es va concentrar sobretot en les primàries de New Hampshire, on va quedar en tercera posició per darrere de Romney i Ron Paul. De fet, el fracàs en les primàries ha obligat a retirar-se en no poder reunir els fons necessaris per mantenir-se a la cursa.

Jon Huntsman, exambaixador a la Xina i exgovernador de Utah, era el més moderat dels candidats republicans i és el segon aspirant que es retira, després de la congressista Michele Bachmann. Probablement, Huntsman era un dels candidats més qualificats entre els republicans que aspirava enfrontar-se a Obama en les eleccions de novembre. El seu principal obstacle és, segurament, haver treballat pel mateix president.

Per a les pròximes primàries, les de Carolina del Sud, les enquestes pronostiquen una nova victòria per l'exgovernador de Massachusetts, amb el 37% dels vots.
Anar al contingut