Entrevista de John Kerry a la cadena Fox.
Entrevista de John Kerry a la cadena Fox.
Barcelona

John Kerry queda en entredit en una entrevista a la Fox i Ban Ki-moon condemna la violència israeliana

En una entrevista a la Fox, quan es pensava que no estava en directe, John Kerry ha dit que la reacció israeliana a la mort de tretze dels seus soldats ha estat desproporcionada, mentre Ban Ki-moon ha condemnat la violència de l'ofensiva contra els palestins

RedaccióActualitzat

El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha reiterat el suport dels Estats Units a Israel i ha indicat que viatjarà a l'Orient Mitjà per negociar un cessament de les hostilitats a la Franja de Gaza. Kerry, que ha estat entrevistat en cinc programes dominicals de notícies, ha dit a "Face the Nation", de la cadena CBS, que té previst anar a la regió "molt aviat".

La incondicionalitat dels Estats Units sobre les operacions de càstig israelianes contra els palestins, però, ha quedat en interrogant en l'entrevista que ha fet a la cadena Fox.

El presentador li ha demanat l'opinió sobre els atacs israelians, que Kerry ha definit com una operació d'atac i contraatac. Però quan John Kerry veia les imatges, i pensant-se que no estava en directe, ha dit, senzillament, que la reacció israeliana a la mort de tretze dels seus soldats ha estat desproporcionada.

Ban Ki-moon condemna la violència de l'ofensiva

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, en un nou intent per impulsar un alto el foc entre israelians i palestins, ha condemnat la violència de l'ofensiva israeliana sobre Gaza a Doha.

A la capital de Qatar també hi ha acudit el president palestí, Mahmud Abbas, que ha sol·licitat una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU per abordar aquesta qüestió.

L'agència oficial de notícies palestina, Wafa, ha informat que Abbas ha fet aquesta petició durant la seva visita a la capital qatariana, on ha arribat per entrevistar-se amb el líder del moviment islamista Hamas, Khaled Mechaal.

D'altra banda, el secretari general de la Lliga Àrab, Nabil al-Arabi, ha qualificat de "crim de guerra" l'ofensiva terrestre i els bombardejos israelians contra civils palestins a la franja de Gaza.

Manifestacions

L'ofensiva israeliana a la Franja de Gaza ha aixecat les crítiques contra la política del govern de Netanyahu a diversos llocs del món.

Milers de persones han sortit en diverses ciutats del món per solidaritzar-se amb la població de Gaza i demanar que s'acabi la massacre.

Als territoris palestins de Cisjordània les protestes són contínues. A Beirut, els manifestants exigien la fi de l'ofensiva a les portes de l'ambaixada nord-americana.

També se n'han vist a la ciutat australiana de Sydney.

Tot això mentre el govern francès mira de justificar la seva decisió de prohibir les protestes, molt criticada i que no ha pogut aturar els manifestants aquest cap de setmana.

I, finalment, el govern egipci ha exigit una reunió amb els representants d'Afers Estrangers de Turquia, després que el govern d'Ancara els ha assenyalat com a còmplices d'Israel en la situació a Gaza.

El consolat d'Espanya evacua seixanta espanyols de la Franja de Gaza

Seixanta ciutadans espanyols o palestins amb doble nacionalitat han estat evacuats de la Franja de Gaza cap a Jordània per ser acollits per l'ambaixada espanyola fins a nova ordre, segons fonts consulars.

El grup viatjarà en dos autobusos en què seran rebuts per diplomàtics espanyols amb els quals debatran els passos a seguir fins a nova ordre.

 

 

Anar al contingut