Washington

Joe el Lampista podria ser un impostor orquestrat per la campanya de John McCain

Joe "the plumber", Joe el Lampista, ha estat l'estrella dels últims dies de campanya nord-americana i fins i tot del darrer dels tres debats televisats dels candidats. Aquesta figura va treure el cap amb una pregunta a Barack Obama pels carrers d'Ohio i John McCain s'hi va referir en el cara a cara com a representació de la classe mitjana nord-americana. Ara, però, el "New York Times" ha revelat que aquest home, ni és lampista, ni passa penúries econòmiques, i a sobre té assumptes pendents amb la justícia. Hi ha qui apunta, fins i tot, que la irrupció d'aquest personatge en la campanya seria un muntatge dels republicans per intentar esgarrapar vots a Obama.

Actualitzat
Joe el Lampista és l'home que s'ha convertit en les últimes hores en l'autèntic protagonista de la campanya electoral nord-americana. Viu a Ohio, un dels estats clau el 4 de novembre, i és votant republicà. Va interpel·lar davant de les càmeres Barack Obama durant la seva campanya pels barris de la ciutat i el va acusar de tenir un projecte socialista en matèria de política fiscal.

John McCain va convertir l'home en un representant de la classe mitjana nord-americana. El candidat republicà va començar a parlar de Joe el Lampista durant el debat i el va anar anomenant exhaustivament al llarg dels 90 minuts que va durar el cara a cara.

Ara, alguns diaris nord-americans posen en dubte la credibilitat del ja famós Joe el Lampista. Asseguren que el tal Joe no és lampista -o almenys no té el permís necessari per exercir com a tal- i que, a més, té assumptes pendents amb Hisenda.

Alguns mitjans apunten que tot plegat podria ser un muntatge dels responsables de campanya de John McCain per esgarrapar vots als demòcrates. Però sigui una farsa o no, 24 hores després del debat els candidats continuen dirigint-se a Joe per llançar les seves promeses electorals.

Junts en un sopar benèfic tradicional

L'últim acte de campanya dels dos candidats a la Casa Blanca ha estat un sopar junts en un luxós hotel de Nova York. La fundació catòlica Al Smith els ha unit en un sopar per recaptar fons per a obres benèfiques. La vetllada s'ha convertit en tradició per a tots els candidats presidencials des del 1945.

Vestits de gala i en un àmbit distès, John McCain i Barack Obama han bromejat sobre la campanya electoral, aparcant per unes hores els atacs personals. McCain ha entrat de ple en el joc i, fins i tot, ha anunciat entre rialles que havia acomiadat tots els seus consellers per fitxar Joe el Lampista.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut