Kíev

Joe Biden afirma que els Estats Units ajudaran Kíev sempre que lluiti contra la corrupció

El vicepresident nord-americà demana a les autoritats russes que compleixin els acords de Ginebra

RedaccióActualitzat

El vicepresident dels Estats Units, Joe Biden, ha dit aquest matí des de Kíev que els Estats Units ajudaran els líders d'Ucraïna a unir el país, però també els ha advertit que han de lluitar contra el "càncer" de la corrupció endèmica. També ha assegurat, davant membres del Parlament ucraïnès, que les eleccions del 25 de maig seran les més importants per al país.

El vicepresident nord-americà ha reconegut que Ucraïna s'enfronta a amenaces humiliants i problemes descoratjadors, i ha transmès la disposició de Washington a ajudar als seus dirigents a aprofitar l'oportunitat de crear la unitat nacional. Segons Biden, "no hi ha cap motiu perquè Kíev no obtingui la seguretat energètica". Ha avisat, en tot cas, que això pot tardar i ha demanat als parlamentaris que s'imaginin la posició de força en què estarien ara les autoritats ucraïneses si no depenguessin del subministrament de gas rus.

Després d'entrevistar-se amb el primer ministre ucraïnès, Arseni Iatseniuk, Biden ha demanat a Rússia que passi a l'acció per complir els acords de Ginebra  per poder trobar una sortida a la crisi d'Ucraïna. "És l'hora que Rússia ha de deixar de parlar i ha de començar a actuar", ha afirmat el vicepresident nord-americà en una compareixença informativa a Kíev. 

Però des de Moscou hi continua havent retrets a l'actuació de l'Occident sobre la situació d'Ucraïna. El primer ministre, Dmitri Medvédev, ha advertit aquest dimarts que el seu govern no permetrà que els russos pateixin les conseqüències de les sansions occidentals adoptades contra el país per la crisi ucraïnesa. "No permetrem que els nostres ciutadans es converteixin en ostatges de jocs polítics", ha dit Medvédev en la Duma de l'Estat, durant la presentació d'un informe sobre la gestió de l'executiu al 2013. 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut