Joaquim Forn (ACN)
Joaquim Forn (ACN)

Joaquim Forn renuncia a l'acta de diputat al Parlament

Està en presó preventiva des del 2 de novembre i aquest dimarts la fiscalia s'ha oposat que se'l deixi en llibertat provisional

Actualitzat

Joaquim Forn renuncia a l'acta de diputat al Parlament de Catalunya. El conseller d'Interior en el govern Puigdemont ocupava el lloc número per 7 a la llista de Junts per Catalunya per Barcelona i està en presó preventiva a Estremera des del 2 de novembre.

Segons fonts properes al conseller d'Interior cessat, Forn ha pres aquesta opció com a estratègia de defensa, per facilitar la seva sortida de la presó.

A la carta, Forn explica que la seva "situació personal fa inviable" que participi "en els debats i en les preses de decisió del grup parlamentari, així com en l'activitat diària, un cop constituït el Parlament". A més, el conseller d'Interior cessat assegura que l'actuació del grup de JxCat podria arribar a suposar "una contradicció" amb allò que va declarar davant del Suprem:

"Com sabeu el passat 11 de gener vaig declarar davant el Tribunal Suprem i vaig adquirir uns compromisos que en algun moment podrien arribar a representar una contradicció amb determinades línies d'actuació del grup al que represento."

 

 

Carta de renúncia de Joaquim Forn by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Amb aquesta renúncia qui entra com a diputat és Antoni Morral, exalcalde de Cerdanyola del Vallès per Iniciativa per Catalunya Verds. A Joaquim Forn se l'imputen els delictes de malversació de fons, sedició i rebel.lió per la declaració d'independència del passat 27 d'octubre.

La renúncia s'ha sabut el mateix dia que la fiscalia ha demanat al jutge del Suprem Pablo Llarena que mantingui tant Forn com Jordi Sànchez a la presó.

La fiscalia ha presentat aquests escrits en resposta a les peticions que van formular els advocats de Forn i Sànchez després de declarar davant del magistrat, que ara tindrà l'última paraula.

La fiscalia considera que tant Forn com Sànchez podrien reincidir en els delictes, malgrat l'acatament del marc legal que van manifestar.

Tots dos diputats van demanar la seva posada en llibertat després que Llarena va declarar la incapacitat de l'exvicepresident Oriol Junqueras, de Forn i de Sànchez per anar als plens del Parlament, tot i que va obrir la porta perquè la mesa del Parlament arbitrés la seva delegació de vot.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut