Joana Ortega, aquest dissabte a la Nou de Gaià. (Foto: ACN)
Joana Ortega, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN).
La Nou de Gaià

Joana Ortega exigeix als sindicats que "no es posi en risc la vida de les persones" per reprendre les negociacions

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, es compromet a continuar les negociacions amb els sindicats de la funció pública a partir de la setmana que ve si els sindicats garanteixen que no convocaran mobilitzacions que "posin en risc la vida de les persones" o que entorpeixin "el bon funcionament dels serveis públics". Ortega ho ha dit aquest dissabte des de la Nou de Gaià.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta ha posat aquestes condicions als sindicats després que els representants del govern d'Artur Mas van abandonar la tercera reunió que mantenien amb els sindicats de la funció pública per les protestes a la presó Model de Barcelona. Uns 300 treballadors van bloquejar l'entrada al centre penitenciari aquest divendres al matí fins que al migdia els Mossos van carregar contra els manifestants i van garantir l'entrada dels funcionaris del torn de tarda. La Generalitat estudia ara demanar responsabilitats penals als promotors d'una protesta que Justícia qualifica de "greu" i "il·legal".

Joana Ortega ha insistit aquest dissabte en les crítiques i ha afegit que espera que les converses amb els sindicats es puguin reprendre dimecres sempre que no es produeixi cap "xantatge" com el d'aquest divendres, que ha anomenat "setge de la Model".

Anar al contingut