Sant Joan Despí

Joan Solà: "Els polítics no han fet una aposta pel país i per la llengua"

El lingüista i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Joan Solà, ha fet una crida a reaccionar en favor de la llengua i el país. Solà, en una entrevista al programa de TV3 "Els matins", ha afirmat que la política lingüística duta a terme pels diferents governs de la Generalitat ha tingut encerts, però que ha fracassat quan no ha aconseguit més ús social del català. Per això ha reclamat una reacció en favor de la llengua catalana.

Actualitzat
"El que no pot ser és esperar més temps per veure si això s'acaba de podrir", ha afirmat el lingüista Joan Solà, que fa pocs dies ha estat guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, en referència a la situació de la llengua. Solà considera que "la societat no s'ha de preocupar de la llengua", ja que això "és responsabilitat dels dirigents del país", que, segons ha afirmat, "potser" no són només els polítics. 

"Treballen poc", ha afegit. El lingüista considera que com a mínim en tota la Transició els polítics "no han fet una aposta pel país i per la llegua". Solà ha volgut treure ferro a la creença que sobre la situació de la llengua hi ha optimistes i pessimistes."Jo sóc optimista, però el que vull és que el país m'acompanyi", ha dit.
Anar al contingut