Barcelona

Joan Rosell guanya àmpliament les eleccions a la presidència de Foment del Treball

Joan Rosell ha guanyat les eleccions a Foment del Treball. Rosell s'enfrontava amb l'empresari metal·lúrgic Joaquim Boixareu, que encapçalava la candidatura renovadora "Foment Futur". Joan Rosell, que ha presidit la patronal durant els últims quinze anys, seguirà, doncs, al capdavant de l'organització quatre anys més després de guanyar les eleccions per una clara majoria de 1.760 vots davant dels 866 obtinguts pel seu rival, Joaquim Boixareu.

Actualitzat
Rosell es presentava a les eleccions amb el lema "Renovar amb sentit comú", mentre que Boixareu, que forma part de la junta directiva sortint, plantejava un canvi en les persones que dirigeixen la patronal catalana i una direcció menys presidencialista.

La victòria de Rosell li dóna, en teoria, més possibilitats de cara a les futures eleccions a la presidència de la CEOE, que es convocaran probablement aquest dimecres. El reelegit president de Foment ha assegurat que "no descarta" optar a liderar la patronal espanyola, encara que ha matisat que la decisió final dependrà de si té el suport de la nova junta de Foment, que també s'ha escollit en els comicis d'aquest dilluns. 

Rosell ha afegit que els membres de la junta seran els "responsables d'incitar-lo" o no a llançar-se a aquesta "aventura". "Deixem passar uns dies i no descarto res", ha conclòs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut