Barcelona

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir evita etiquetar el 27-S de comicis plebiscitaris

La CUP s'ha absentat de la primera reunió post 9-N perquè està elaborant el seu propi full de ruta

Actualitzat

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha evitat l'etiqueta de "plebiscitàries" per a les eleccions del 27 de setembre per mantenir el consens i ha fet una crida a la participació en els comicis.

La trobada ha tingut l'absència destacada de la CUP, que per primera vegada no ha assistit a l'acte perquè està elaborant el seu propi full de ruta.

Després de la sisena reunió d'aquesta plataforma sobiranista, celebrada durant tres hores al Parlament i presidida pel president Artur Mas, el coordinador del Pacte Nacional, Joan Rigol (UDC), ha explicat que aquest divendres tampoc s'ha concretat res sobre la necessitat d'incloure en els programes dels partits un punt en concret de tipus sobiranista o favorable al dret a decidir.

A la reunió, ICV ha expressat, a més, reticències sobre el caràcter plebiscitari del 27-S, demanant que per determinar si hi ha una majoria independentista hi hauria d'haver un "referèndum explícit", segons ha explicat Rigol, qui ha apuntat que convertir aquests comicis en plebiscitaris depèn "únicament i exclusivament" dels partits i no del Pacte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut