Barcelona

Joan Pons s'acomiada al Liceu després de 42 anys de carrera amb una "Aida" sense una part del cor per la vaga de la UGT

El Gran Teatre del Liceu ha acollit l'última funció d'"Aida". L'òpera s'ha fet només amb la meitat del cor, perquè l'altra meitat ha secundat la vaga convocada per la UGT, en protesta per l'acomiadament de dos companys.

RedaccióActualitzat
El Gran Teatre del Liceu ha acollit l'última funció d'"Aida". L'òpera s'ha fet només amb la meitat del cor, perquè l'altra meitat ha secundat la vaga convocada per la UGT, en protesta per l'acomiadament de dos companys. La vaga ha estat a punt d'obligar la direcció del teatre a suspendre la funció, però després que la CGT es va fer enrere i veient que la UGT s'ha quedat sola en la reivindicació, la direcció va decidir obrir portes i tirar endavant la representació.

Una trentena de membres del cor s'han manifestat a les portes del teatre poc abans de la funció. El representant del sindicat UGT i membre també del comitè de vaga, Ignasi Gomar, ha destacat que estaran fins "al final per lluitar pels dos companys que ja sabem que se'n van al carrer". Gomar ha assenyalat que la convocatòria de vaga es manté durant catorze dies a l'octubre coincidint amb les representacions de 'La forza del destino'. "Hi ha molts altres temes pendents per solucionar com el pla director que han presentat i el pla de viabilitat que no han presentat", ha afegit.

Emotiu comiat


L'última representació d'"Aida" ha significat el comiat del baríton menorquí Joan Pons al mateix escenari on va debutar fa 42 anys cantant aquesta mateixa òpera de Verdi, quan cantava com a baix. Un teatre, diu Pons, que és el seu.

La seva família del Liceu li ha fet costat quan abans de la funció, i ja caracteritzat, Pons ha rebut la Medalla d'Or del Liceu de mans del conseller de Cultura i del director general del teatre. I també després, al final del tercer acte, amb un emotiu comiat del públic que l'ha seguit durant anys.

Joan Pons s'ha mostrat sorprès per la repercussió que ha tingut el seu comiat. Assegura que ha decidit prendre's la vida amb una mica més de calma després d'un ensurt de salut. Això sí, promet no deixar del tot els escenaris.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut