Barcelona

Joan Llinares relleva Fèlix Millet al capdavant del Palau de la Música Catalana

Joan Llinares, fins ara gerent del MNAC, relleva Fèlix Millet com a director executiu del Consorci del Palau de la Música Catalana. Les administracions que formen part del Consorci s'han reunit aquest dimecres a la tarda per nomenar el substitut de Millet, acusat d'haver desviat fons de la Fundació del Palau. La justícia investiga el presumpte desviament de més de dos milions d'euros. Arran de la causa, Millet va dimitir dilluns. Paral·lelament, el jutge que porta el cas ha desestimat la petició de la fiscalia que intervingués la institució.

Actualitzat
El Ministeri de Cultura, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona s'han reunit al Palau de la Música, el centenari edifici de Lluís Domènech i Montaner, i han decidit que Joan Llinares, gerent del MNAC, assumeixi la direcció executiva del Palau de manera provisional, mentre que Mariona Carulla ostentarà els altres càrrec que tenia Millet, que són la presidència de l'Orfeó Català i la de la Fundació del Palau. Dilluns passat, Millet va dimitir com a vicepresident del Consorci i també d'aquests altres càrrecs.

En nom del Ministeri ha anat a la reunió el director general de l'Institut Nacional d'Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Félix Palomero; per part de la Generalitat, el secretari general de Cultura, Lluís Noguera, i el secretari de Cultura, Eduard Voltas; en representació municipal hi havia el delegat de Cultura, Jordi Martí; i per part del Palau hi ha anat un dels membres de la Fundació, Josep Maria Busquets, i la mateixa Mariona Carulla. 

Jordi Martí ha explicat que, a falta d'un acord formal i emparaulat de la junta i la comissió, Llinares també assumirà la direcció executiva de l'Orfeó Català i de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música. Aquests nous càrrecs es concretaran al setembre i faran que el fins ara gerent del MNAC dirigeixi totes les àrees del Palau, que estaran sota la presidència de Carulla. El delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona ha justificat que la institució necessita "aire fresc".

En nom del Ministeri, Félix Palomero ha enviat un missatge de tranquil·litat als treballadors del Palau, als mecenes del sector privat, patrocinadors i societat civil i ha fet notar que "el sistema jurídic ha funcionat" perquè hi ha una investigació en marxa.

Joan Llinares (València, 1953) és llicenciat en Dret i des de l'any 2001 ha estat gerent del MNAC, càrrec al qual va accedir després d'ocupar la gerència de l'Institut Valencià d'Art Modern des del 1995.


El jutge no intervé l'entitat

El jutge que investiga el presumpte desviament de 2,39 milions d'euros de la Fundació Palau de la Música ha descartat, per ara, intervenir l'entitat perquè un equip de nous administradors controli els moviments dels comptes, com li havia sol·licitat la fiscalia. Això no obstant, el jutge podria reconsiderar aquesta situació en funció de l'avanç de les investigacions sobre aquest cas.
Anar al contingut