Barcelona

Joan Ignasi Elena, l'obiolista

Joan Ignasi Elena va ser el primer dels aspirants a la primera secretaria del PSC que va manifestar públicament la seva intenció de liderar aquesta nova etapa del partit. Elena, exalcalde de Vilanova i la Geltrú, és el candidat del col·lectiu Nou Cicle, liderat per Raimon Obiols i entre els seus projectes hi ha la recuperació del grup propi al Congrés dels Diputats i crear una aliança dels partits d'esquerres de cara a les eleccions catalanes de 2014.

RedaccióActualitzat
Nascut a Barcelona l'any 1968, Joan Ignasi Elena és el més jove dels aspirants a primer secretari del partit, tot i que no és precisament un nouvingut a la política: l'any 1983, amb només quinze anys, va començar a militar a la Joventut Socialista de Catalunya.

Llicenciat en Dret i especialista en Dret Laboral i Drets d'Autor, el 1999 va entrar com a regidor a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, on es va ocupar de l'àrea d'Organització i Personal i, posteriorment, de la Regidoria de Cultura. L'any 2005 va succeir Sixte Moral com a alcalde de la capital de Garraf, un càrrec que va ocupar fins al maig passat, quan va perdre les eleccions municipals davant la candidata de CiU, Neus Lloveras. En canvi, els seus rivals en aquest XII Congrés, Pere Navarro i Àngel Ros, van mantenir les alcaldies de Terrassa i Lleida.

Dins del PSC, Elena forma part del sector Nou Cicle, fundat per Raimon Obiols, derrotat el 1994 al Congrés de Sitges pels anomenats "capitans", entre els quals hi havia José Montilla, escollit secretari d'Organització en aquell congrés. Nou Cicle defensa una renovació del PSC que l'apropi a la ciutadania, la recuperació del grup propi al Congrés dels Diputats, una coalició d'esquerres en les properes eleccions a la Generalitat o la reincorporació de Pasqual Maragall al partit.

Molts d'aquests postulats els va enumerar Elena el 30 de novembre, a la conferència al Teatre del Raval en què va exposar les seves idees per a liderar el PSC. Elena va defensar que el partit havia de "tornar a connectar" amb la societat i va demanar una "aliança social i política" per a les eleccions del 2014.

L'exalcalde vilanoví es va mostrar crític amb el nucli dirigent del PSC i va lamentar que durant les darreres legislatures s'hagi "abandonat el partit mentre es governava" en la majoria d'institucions catalanes. Elena també creu que el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat s'ha d'escollir d'una manera similar a la dels socialistes francesos, amb unes primàries obertes a la ciutadania.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut