Barcelona

Joan Herrera critica l'actitud dels seus socis de govern en el debat de l'impost de successions

Joan Herrera, candidat d'Iniciativa a la presidència de la Generalitat, s'ha mostrat molt molest amb l'actitud dels seus altres dos socis de govern, el PSC i ERC, ara que estan pactant un nou impost de successions. En una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", el secretari general d'ICV ha admès que, tot i ser-ne membre, el govern del tripartit a vegades fa polítiques de dretes. Herrera, que ha insinuat que si socialistes i republicans no marxen de l'executiu és per la situació política que es viu a Catalunya, ha admès que es va assabentar del possible acord per la premsa.

Actualitzat
Joan Herrera ha declarat que no trencarà el govern malgrat estar molt molest amb els socis de govern per les filtracions que hi ha hagut en la negociació de la reforma de l'impost de successions.

Respecte a aquestes filtracions, Herrera ha declarat: "Divendres passat teníem una proposta sobre l'impost de successions i vam demanar confidencialitat i així vam pactar-ho, i ens ho vam trobar l'endemà al diari", i ha afegit que considera que això "no és raonable".

El líder d'ICV també ha dit que creu que el Tribunal Constitucional està molt polititzat i que després d'un retard de tres anys no té autoritat per dictar sentència sobre l'Estatut.
Anar al contingut