Parlament de Catalunya

Joan Coscubiela: "La resolució de Junts pel Sí i la CUP és una fuga endavant per salvar la cadira del president"

El portaveu de CSQEP defensa la proposta de resolució que fa la seva formació, que ha dit que és el camí que necessita ara el país

RedaccióActualitzat

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), Joan Coscubiela, ha criticat durament la resolució proposada per Junts pel Sí i la CUP, que ha qualificat de "declaració d'insurgència, plena de retòrica, de paraules gruixudes", però que és "de paper", ha afirmat, perquè no servirà per a res. També ha negat que els resultats del 27-S hagin donat legitimitat suficient per proposar-la i aprovar-la, perquè si calen dos terços del Parlament per reformar l'Estatut, no es pot trencar la legalitat vigent amb només majoria absoluta.

Ha acusat Junts pel Sí de buscar el "com pitjor, millor" amb l'argument que el xoc de trens facilitarà la independència, però ha assegurat que "és un cul de sac" que només busca escenificar i aconseguir la investidura d'Artur Mas, amb propostes que fins i tot van en contra de les que va fer el Consell de Transició Nacional nomenat per Mas.

Coscubiela, que no ha fet cap referència a la CUP, ha admès que hi ha molts drets, com el de vaga o el vot de les dones, que s'han aconseguit amb desobediència i insubmissió a les lleis vigents, però que s'han aconseguit aplegant el màxim de suports, no dividint-los, com assegura que fa la proposta de Junts pel Sí i la CUP.

Joan Coscubiela ha aprofitat la seva intervenció per defensar la proposta que ha fet la seva candidatura i que també es votarà aquest dilluns, una proposta que, ha dit, "busca sumar el màxim de forces a Catalunya per acabar aconseguint un referèndum vinculant". Segons Coscubiela, això és el que donarà la legitimitat necessària per aconseguir la independència.

El portaveu de CSQEP ha acusat Junts pel Sí de paralitzar l'activitat parlamentària amb la proposta rupturista, mentre hi ha emergències socials molt greus al país, com els aturats que no cobren cap mena de subsidi, la pobresa infantil, els llocs de treball en risc, els desnonaments —ha recordat que Catalunya concentra el 25% de tots els d'Espanya— i les llistes d'espera a la sanitat pública, entre altres.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut