Barcelona

Joan Coscubiela, candidat a encapçalar la llista d'ICV-EUiA per les eleccions generals

Joan Coscubiela aspira a ser cap de llista d'Iniciativa-Esquerra Unida a la llista al Congrés en les eleccions generals. La candidatura de l'exsecretari general de Comissions Obreres a Catalunya és, de moment, l'única que s'ha presentat, tot i que la formació farà primàries en qualsevol cas.

Actualitzat
L'advocat i sindicalista Joan Coscubiela ha anunciat de sorpresa la seva candidatura -de moment, l'única- per encapçalar la llista d'Iniciativa-Esquerra Unida de cara a les eleccions del 20 de novembre. Els ecosocialistes no havien revelat encara qui seria el seu cap de llista, però ja tenien previst que es fessin primàries tant si hi havia un candidat com si n'hi havia més, un procés que engegaran dissabte.

Joan Coscubiela, militant històric primer del PSUC i després d'Iniciativa, ha explicat que va prendre la decisió de fer el salt a la política a finals d'agost, un salt que ha considerat natural tenint en compte la seva trajectòria de compromís social.

Suport de la direcció ecosocialista

Fins ara, el nom que sonava més era el de l'actual diputada al Parlament, Dolors Camats, que sembla que no es presentarà, ja que ha acompanyat Coscubiela durant la roda de premsa en què ha anunciat la seva decisió i li ha donat suport explícit.

Camats ha explicat que es va plantejar encapçalar la llista, però ho va descartar en considerar que ja té prou feina a la política catalana. També havien entrat a les travesses la diputada Núria Bonaventura i l'eurodiputat Raül Romeva, però sembla molt probable que l'exlíder sindical sigui elegit sense cap més candidat.

Coscubiela té fins al dia 16 per recollir els avals necessaris.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut