Carles Pellicer i Joan Carles Ferraté
Carles Pellicer i Joan Carles Ferraté
Reus

Joan Carles Ferraté, nou gerent del "holding" municipal de Reus Innova

L'actual gerent d'Aigües de Reus, Joan Carles Ferraté, serà el nou gerent del "holding" municipal d'empreses Innova, segons ha anunciat avui en roda de premsa l'alcalde, Carles Pellicer. Ferraté té una àmplia experiència en la gestió de les societats anònimes municipals, segons ha destacat Pellicer. Ferraté, que haurà de reestructurar i aprimar Innova a partir de criteris de funcionalitat, austeritat, racionalitat i transparència, va néixer el 1961, és enginyer industrial amb un postgrau d'ESADE en gestió d'empreses i fa més de vint anys que treballa per l'Ajuntament de Reus.

RedaccióActualitzat
Ferraté substitueix en el càrrec Josep Prat, que va dimitir l'11 de gener després que la CUP de Reus va denunciar falta de transparència en la seva gestió i incompatibilitats, ja que Prat compaginava la direcció general d'Innova amb la presidència de l'Institut Català de la Salut i la vicepresidència de l'empresa privada USPH, que també va abandonar.

La mar de fons creada amb la dimissió de Prat va fer caure també un assessor del PP, Juan Gallardo, quan es va saber que tant ell com l'exregidor popular Miquel Àngel López Mallol complementaven la legislatura passada el sou com a regidors a l'oposició amb una assignació per assessorament procedent d'Innova que va aprovar l'anterior alcalde, el socialista Lluís Miquel Pérez.

D'altra banda, la junta general del Tecnoparc de Reus emprendrà "les accions legals oportunes i proporcionals al perjudici econòmic" que l'actuació de l'expresident del Tecnoparc Àngel Cunillera i el conseller Jordi Bergadà hagi ocasionat a través dels pagaments que se'ls van fer pels serveis prestats. La junta general, que s'ha reunit aquest dimarts, també ha acordat declarar la nul·litat dels contractes i reclamar la devolució dels imports abonats, així com reforçar la transparència de la societat amb la millora dels mecanismes de governança.

Anar al contingut