Federico Jiménez Losantos
Federico Jiménez Losantos

Jiménez Losantos, denunciat a la fiscalia alemanya per "injúries i amenaces"

Actualitzat

L'Associació d'Advocats Voluntaris 1 d'Octubre de Reus ha denunciat el periodista Federico Jiménez Losantos a la fiscalia alemanya pels insults  i amenaces contra jutges, institucions i ciutadans alemanys.

L'acusen d'injúries i amenaces després que ciutadans alemanys els demanessin que ho posessin en coneixement de la fiscalia alemanya.  

Els fets denunciats es remunten al 6 d'abril, dia en què el tribunal de Schleswig-Holstein va ordenar l'alliberament de Carles Puigdemont. Losantos, en l'editorial del seu programa, va suggerir accions contra Alemanya i els alemanys que són a Espanya.

Notícia relacionada: L'editorial amb amenaces de Jiménez Losantos arriba a Alemanya

Segons ha explicat a l'ACN el president de l'entitat, Salvador Mestre, si la fiscalia alemanya "ho estima convenient ho elevarà als jutjats o farà una investigació instructora" per comprovar la veracitat de les acusacions. La denúncia inclou vídeos i enllaços de declaracions del periodista.

En l'editoral, Losantos parlava de "200.000 ostatges alemanys" a les illes Balears", afegia que "a Baviera poden explotar cerveseries", titllava de "racista" la decisió judicial alemanya i criticava, finalment, que "Baviera no es pot separar, però d'Espanya se'n pot separar qui vulgui".

 

Per Mestre, les "injúries" de Jiménez Losantos van dirigides a la comunitat alemanya, al tribunal de Schleswig-Holstein que va ordenar l'alliberament de Puigdemont, "i fins i tot a la ministra alemanya de Justícia". Per la seva banda, les "amenaces" es refereixen als comentaris sobre les cerveseries de Baviera i els residents germànics a les illes Balears.

Segons Mestre, "a diferència dels delictes de rebel·lió i sedició, que no existeixen al codi penal alemany, els d'injúries i amenaces són delictes que comunament preveuen els codis penals dels països democràtics, com és Alemanya".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut