Barcelona

Jazztel farà una inversió de 171 milions d'euros en fibra òptica a Barcelona que crearà 3.400 llocs de treball

L'objectiu de la companyia és portar la fibra òptica, l'any que ve, a més de 900.000 llars de la província de Barcelona, segons ha anunciat el conseller delegat de Jazztel. I ha assegurat: "Barcelona serà una de les ciutats que lideri la implantació de fibra òptica a Europa i al món".

RedaccióActualitzat
La companyia Jazztel invertirà 171 milions d'euros en fibra òptica a Barcelona, i això suposarà la creació d'uns 3.400 llocs de treball, entre directes i indirectes. L'objectiu és portar la fibra òptica, l'any que ve, a més de 900.000 llars de la província de Barcelona, segons ha anunciat el conseller delegat de Jazztel, José Miguel García, a l'escola de negocis Esade.

La inversió a tota la província de Barcelona es va començar a fer l'any passat, i entra dins de l'acord amb Telefónica perquè cada un dels dos operadors porti la fibra òptica a un milió i mig de clients. D'aquesta manera, els dos operadors faran arribar la fibra òptica a tres milions de llars a tot l'Estat i compartiran infraestructures.

Segons el conseller delegat de Jazztel, "Barcelona serà una de les ciutats que lideri la implantació de fibra òptica a Europa i en el món". També ha afirmat que una gran part de les inversions de la companyia estaran finançades per inversors xinesos del sector tecnològic. En concret, García ha informat que la seva companyia farà una inversió de més de 500 milions d'euros i la majoria serà finançada pels xinesos . D'aquests, al voltant del 30% estaran destinats a Barcelona, una xifra molt semblant a la de Madrid.

García ha afegit que la legislació i les condicions tècniques són molt més favorables a Espanya que en altres països. Per exemple, portar aquesta tecnologia a una llar alemanya costa més de 1.000 euros, mentre que fer-ho a Espanya en costa menys de 200.

La fibra òptica jugarà un paper clau per a Jazztel, ja que n'espera aconseguir un marge brut del 90%, respecte del 70% del negoci actual. Uns beneficis que pretenen obtenir gràcies a l'estalvi de costos que suposarà no haver de llogar la xarxa a Telefónica, a les menors incidències que esperen registrar, i als acords que podran aconseguir amb altres empreses, com el que ja han signat amb Canal +.

Jazztel, que continuarà oferint paquets combinats de diversos serveis, espera que gràcies a la fibra òptica, passarà de tenir de 343.000 clients de telefonia mòbil a al voltant de 2,5 milions el 2017. Això suposa un creixement anual estimat del 48%. També preveu guanyar 700.000 clients de banda ampla, que els ingressos totals passin de 909 milions d'euros fins a més de 1.500 i que els beneficis es tripliquin fins a arribar als 200 milions.
Anar al contingut