Javier Sierra guanya el Premi Planeta amb la novel·la "El fuego invisible"

Cristina López Barrio ha estat la finalista del certamen amb la novel·la "Niebla en Tánger"
Javier Sierra guanya el Premi Planeta amb la novel·la "El fuego invisible"
Barcelona

Javier Sierra guanya el Premi Planeta amb la novel·la "El fuego invisible"

Cristina López Barrio ha estat la finalista del certamen amb la novel·la "Niebla en Tánger"
Redacció Actualitzat
Javier Sierra

Javier Sierra

Javier Sierra, que s'ha presentat amb el pseudònim de Victoria Goodman, guanya el Premi Planeta amb la novel·la "El fuego invisible". L'obra gira a l'entorn d'un professor establert a Dublín que passa uns dies a Espanya i que es veu embolicat en una trama que té com a objectiu trobar el veritable origen d'un objecte capaç tant d'atraure poderosos enemics com de crear mons nous.

Sierra és el primer escriptor espanyol que ha entrat al top ten de la llista de més venuts als Estats Units, una llista elaborada per "The New York Times". Ho va aconseguir el 2006 amb l'obra "The secret supper", "El sopar secret", editat en 42 països.

D'altra banda, Cristina López Barrio, amb el pseudònim de Bella Linardi, ha estat la finalista del certamen amb la novel·la "Niebla en Tánger". L'obra parla de la vida d'una dona que fa un gir inesperat després de passar la nit amb un desconegut. La recerca d'aquest home la porta a una ciutat exòtica. En aquesta novel·la, la ficció i la realitat van agafades de la mà.

 

Amb "La casa de los amores imposibles", López Barrio va fer un salt en la seva narrativa l'any 2010 i va aconseguir arribar al mercat internacional amb un notable èxit de públic després de ser traduïda a 15 idiomes.

La 66a edició dels premis

L'habitual sopar literari dels Premis Planeta s'ha celebrat al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, ja que malgrat que el grup va anunciar que traslladava la seu social a Madrid, els guardons s'han lliurat a la capital catalana.

El jurat de l'edició, estava format per Pere Gimferrer, Rosa Regàs, Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Carmen Posadas i Emili Rosales, que, abans de començar el certamen, ja havien subratllat el bon moment literari que es viu. I és que enguany s'havien presentat més de 600 obres, la xifra més gran de la història dels Premis Planeta.

La procedència de les novel·les ha estat molt diversa. Bona part han arribat d'Espanya i de l'Amèrica del Sud, però també se n'han rebut des de l'Amèrica del Nord, l'Amèrica Central i diversos països d'Europa.

De la gran quantitat de novel·les presentades, deu han estat les obres literàries finalistes, de tots els gèneres, tot i que destacava la novel·la negra i el thriller. El debat sobiranista no apareixia en cap dels 634 originals presentats.

El Premi Planeta de novel·la està dotat amb 601.000 euros i el finalista se n'emporta 150.250.

VÍDEOS RELACIONATS