El catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo al FAQS
Barcelona

Javier Pérez Royo: "Qualsevol català pot querellar-se ara contra el jutge Llarena"

Creu que Llarena prevarica i vulnera els drets de tots els catalans, i que per això s'hauria de declarar la nul·litat de la causa

Actualitzat

El catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo considera que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena acusa Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart de delictes que no han comès, concretament es refereix al de rebel·lió. Per aquesta raó, Pérez Royo considera que cap dels quatre hauria de ser a la presó:

"I bona prova que aquest delicte no existeix és que les ordres internacionals que es van cursar contra el senyor Puigdemont o, ara, contra la senyora Anna Gabriel, les han hagut de retirar perquè no es pot convèncer cap jutge europeu d'un estat democràticament constituït que la conducta d'aquests senyors és constitutiva del delicte de rebel·lió."

"Realment se'ls està acusant d'un delicte que no es pot demostrar fora de les fronteres d'Espanya."

 

En una entrevista al programa "Preguntes freqüents" de TV3, afirma categòric que el jutge ha prevaricat en aquest cas.

En complet desacord amb les decisions del jutge Llarena, Javier Pérez Royo considera que Jordi Sànchez hauria de poder participar en el debat d'investidura. A més, considera que el magistrat del Suprem prevarica impedint que pugui ser investit, queda desacreditada la seva imparcialitat, vulnera els drets de Sànchez i de tots els catalans, i que tot plegat hauria de comportar la nul·litat de la causa:

"És un cas de prevaricació de llibre. I està afectant no només el dret del senyor Sànchez, el dret de sufragi passiu del senyor Sànchez, sinó el dret de sufragi actiu de tots els ciutadans de Catalunya que van participar en les eleccions del 21 de desembre. Perquè un és el revers de tots els altres."

"Per això, qualsevol ciutadà de Catalunya pot, en aquest mateix moment, querellar-se contra el jutge Llarena."

"No només hi ha prevaricació, sinó que el jutge, amb aquesta interlocutòria, acredita la seva absoluta falta d'imparcialitat i, per tant, desencadena la nul·litat de tot el que ha instruït."


Pérez Royo també ha parlat de l'origen de la crisi entre Catalunya i Espanya, que ell ja va advertir el 2007. Considera que la sentència del Constitucional contra l'Estatut el 2010 va ser un cop d'estat:

"És una sentència que és perversa. Materialment, és un cop d'estat. És una sentència que destrueix la constitució territorial espanyola i d'allà ve tot el que estem vivint."

Pérez Royo lamenta haver-se quedat sol defensant aquesta postura dins del món jurídic, com una veu que clama en el desert.

ARXIVAT A:
Govern empresonatInvestiduraProcés catalàArticle 155
Anar al contingut