Javier Fernández, aquest matí, durant el debat de política general al Parlament d'Astúries (EFE)
Javier Fernández, aquest matí, durant el debat de política general al Parlament d'Astúries (EFE)
Oviedo

Javier Fernández afirma que Rajoy és president gràcies a Pablo Iglesias

El president de la gestora del PSOE diu que el nou executiu del PP "no l'ha fet possible ni Felipe González ni Susana Díaz, ni l'Íbex ni els marcians", sinó el líder de Podem, "per haver votat contra un govern socialista amb el suport de C's"

RedaccióActualitzat

El president d'Astúries i de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha culpat Pablo Iglesias que Mariano Rajoy fos reelegit president del govern espanyol. Ho ha dit durant el debat sobre l'estat de la regió en el Parlament asturià. El president del Principat ha advertit que el nou executiu del PP "no l'ha fet possible ni Felipe González ni Susana Díaz, ni Javier Fernández l'Íbex ni els marcians", sinó el líder de Podem, "per haver votat contra un govern socialista amb el suport de Ciutadans."

En les seves rèpliques al portaveu de Podem a la cambra asturiana, Emilio León, Javier Fernández ha insistit que les úniques alternatives a un executiu del PP era anar a unes terceres eleccions o un acord amb forces independentistes. Fernández ha qualificat la formació morada de "nacionalista i populista, un còctel explosiu" i els ha preguntat si són realment partidaris de donar suport al dret a decidir que consisteix, ha dit, "de posar fronteres i de convertir els veïns en desconeguts i a molts conciutadans en estrangers". Segons el president de la gestora del PSOE, el triomf de les tesis sobiranistes provocaria més desigualtat i perjudicaria als més desafavorits. Emilio León ha replicat dient que el PSOE s'estava equivocant d'enemic.

Anar al contingut