Estats Units

Javier Bardem guanya el premi al millor actor secundari del Sindicat d'Actors

L'actor espanyol Javier Bardem suma un nou guardó a la llarga llista dels que ha obtingut les darreres setmanes. El Sindicat d'Actors de Hollywod li ha concedit el premi al millor actor secundari pel seu paper a la pel·lícula "No es país para viejos". Bardem ha recollit aquest guardó a la cerimònia que s'ha fet aquesta nit a Los Angeles, una cita que es considera l'avantsala dels Oscars, previstos pel 24 de febrer. Bardem, que ha volgut compartir el guardó amb els seus companys de repartiment, ja havia rebut el Globus d'Or per la seva interpretació en aquesta pel·lícula dels germans Coen.

Actualitzat

"No es país para viejos" ("No country for old men") triomfa als premis del Sindicat d'Actors dels Estats Units. La pel·lícula dels germans Coen ha guanyat el premi al millor repartiment, i Javier Bardem, que s'enlaira cap als Oscars, el de millor actor secundari. El film dels germans Coen apareix doncs, després d'aquesta cerimònia prèvia als Oscars, que referma el que ja va passar als Globus d'Or, com una de les favorites en la que ha de ser la nit de més glamur del cinema, la dels Oscars.

Bardem ha guanyat el guardó al qual també aspiraven Tommy Lee Jones, també per "No es país para viejos"; Hal Holbrook, per "Into the wild"; Casey Affleck, per "The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford" i Tom Wilkinson, per "Michael Clayton".

Pel que fa a la resta de guardonats, l'anglès Daniel Day Lewis s'ha emportat el premi al millor actor pel seu paper a "There will be blood". El sindicat ha premiat Julie Christie com a millor actriu per "Away from her". La millor actriu de repartiment ha estat, segons el sindicat, Ruby Dee, de 84 anys, pel seu paper a "American Gangster".

Respecte els guardons destinats als millors intèrprets en sèries de televisió, la parella protagonista de "The Sopranos", James Gandolfini i Edie Falco, juntament amb el tàndem principal de "30 Rock", format per Alec Baldwin i Tina Fey, s'han endut els guardons en les seves respectives categories. "The Sopranos", que va acabar el 2007 després de sis temporades, també s'ha endut el guardó al Millor repartiment en una sèrie dramàtica mentre que "The Office", d'Steve Carrell, ha guanyat el premi al Millor repartiment en una sèrie de comèdia. Kevin Kline ha guanyat el premi al Millor Actor en una minisèrie o film de televisió pel seu paper a "As you like it" i, finalment, Queen Latifah ho ha fet en la categoria femenina pel seu paper a "Life support".

La gala del Sindicat d'Actors de Hollywod és la primera que permeten els guionistes, que estan en vaga des del 5 de novembre. L'entrega dels Globus d'Or ja va quedar molt descafeïnada, ja que es va limitar a una roda de premsa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut