Barcelona

Javier Bardem confirma que rodarà aquest estiu a Barcelona sota les ordres de Woody Allen

Javier Bardem rodarà l'estiu que ve a Barcelona sota les ordres de Woody Allen, juntament amb Penélope Cruz. El mateix actor ho ha confirmat des de la capital catalana, on ha presentat "Invisibles", una pel·lícula que ha produït i que s'estrena aquest cap de setmana en cinc sales de Barcelona i Madrid. Bardem ha explicat que només ha parlat amb el director novaiorquès per telèfon i que encara no ha pogut llegir el guió de la pel·lícula, envoltada de secretisme. Pel que fa a "Invisibles", Bardem l'ha definida com un "homenatge a la realitat" i un projecte que ha finançat amb la intenció que "es vegi al màxim possible" a tot el món.

Actualitzat
"Invisibles" es va començar a gestar fa un any i mig, quan l'actor va viatjar a Etiòpia amb un equip de Metges sense Fronteres. La pel·lícula, que ha comptat amb la participació de diversos cineastes, s'endinsa en diverses crisis oblidades pels mitjans de comunicació i el món occidental.

Així, per exemple, Isabel Coixet explica com afecta el mal de Chagas a Bolívia; Wim Wenders relata les agressions sexuals a les dones a la República Democràtica del Congo; Fernando León de Aranoa explica el segrest de nens per convertir-los en soldats a Uganda; Mariano Barroso parla de la malaltia del somni a l'Àfrica Central, i Javier Corcuera, dels desplaçats de la guerra a Colòmbia.

Tres de les peces encaixen dins el format de documental i totes es van filmar sobre el terreny, excepte la d'Isabel Coixet, que va treballar des de Barcelona.

"Invisibles" es va projectar a la Berlinale i, a banda dels cinemes, en un futur pròxim es podrà veure a través d'un programa de Televisió de Catalunya. Els beneficis que s'obtinguin es destinaran a Metges sense Fronteres, una ONG que en paraules de l'actor madrileny està formada "no per uns hippies altruistes, sinó per gent molt preparada i que treballa amb molta lògica" als països més necessitats.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut