Javi Guerra aconseguint el 2 a 0 (EFE).
Espanyol

Javi Guerra aprofita les febleses de l'Espanyol per donar-li els tres punts al Rayo Vallecano (3-0)

El davanter de l'equip madrileny Javi Guerra ha participat en els tres gols del seu equip. En el primer, sent objecte de penal. En els altres dos, com a golejador

Daniel AlentoActualitzat

Sergio González ha repetit el mateix onze que va superar el Betis (1-3), amb Pau López a la porteria, Arbilla, Álvaro, Rocco i Fuentes al darrere, un doble pivot  amb Víctor Sánchez i Cañas, Hernán Pérez, Marco Asensio i Víctor Álvarez més avançats i amb Caicedo en punta.

Tot i que l'Espanyol ha disposat d'una ocasió claríssima en el minut 11, en un cop de cap de Víctor Álvarez que el porter Toño ha desviat al travesser, el domini i la iniciativa eren pels madrilenys que centraven els seus atacs per la banda defensada per Arbilla. Álvaro li ha tret la pilota dels peus a Javi Guerra en el minut 11, sol davant Pau.

En el 18, Ebert ha enviat la pilota al pal. Finalment, en el 35, l'àrbitre ha xiulat penal en una acció d'Enzo Rocco sobre un Javi Guerra que es plantava sol davant el porter blanc-i-blau. Pau López ha endevinat la direcció del xut de Trashorras, però no ha pogut evitar el gol. Amb aquest resultat d'1 a 0 s'ha arribat al descans.

En la segona meitat, l'Espanyol no ha pogut prendre el control del partit al Rayo. En el minut 51, Álvaro ha evitat que Lass aprofités una errada defensiva de Víctor Sánchez per fer el segon gol dels de casa. Un quart d'hora més tard, el migcampista ha tornat a estar protagonista negatiu pel seu equip, quan ha vist la  segona targeta groga. Un minut abans el seu tècnic havia donat aire fresc a l'atac, donant entrada a Montañés i Burgui per Hernán Pérez i Víctor Álvarez.

Amb un home més, els de Paco Jémez s'han trobat més segurs. Bebé ha provat sort amb un xut llunyà però molt dur en el minut 70. Cinc minuts més tard, una centrada del portuguès que ha trobat un forat massa gran a la banda esquerra de l'atac ha permès a Javi Guerra aconseguir el 2 a 0. Caicedo ha deixat el seu lloc a Mamadou Sylla, just a temps de veure un gran gol de Javi Guerra, en el minut 77, amb una rosca des de la frontal, el seu sisè de la temporada.

En el temps de descompte, el local Tito ha vist la segona targeta groga per tocar la pilota amb la mà dins la seva àrea en una internada de Burgui. El mateix davanter de l'Espanyol ha xutat el penal, però Toño ha aturat la pilota just abans que l'àrbitre Eduardo Prieto Iglesias assenyalés el final de l'enfrontament.