El cartell de la Mercè 2012, obra de Jaume Plensa.
El cartell de la Mercè 2012, obra de Jaume Plensa.
Barcelona

Jaume Plensa obre una "finestra oberta a l'esperança" amb el cartell de la Mercè

Les Festes de la Mercè a Barcelona ja tenen cartell i programa. Jaume Plensa ha dibuixat amb lletres una "finestra oberta a l'esperança i al futur". El pregó el pronunciarà el científic Lluís Torner.

RedaccióActualitzat
Les Festes de la Mercè a Barcelona ja tenen cartell i programa, farcit d'activitats musicals, mostres d'arts tradicionals als carrers i una àmplia oferta d'arts escèniques. El cartell és obra de l'artista Jaume Plensa, i el pregó el pronunciarà el científic Lluís Torner. Pel que fa al programa d'activitats, del 21 al 24 de setembre, la Mercè acollirà el festival d'Arts de Carrer, espectacles tradicionals com diables, castellers i gegants o el Piromusical, dedicat aquest any a la mateixa ciutat de Barcelona per commemorar els vint anys dels Jocs Olímpics. L'Ajuntament de Barcelona reduirà 300.000 euros el seu pressupost i invertirà en el conjunt d'activitats de la Mercè 2012 uns 3,2 milions d'euros.

"Una finestra a l'esperança"

Si bé el cartell de La Mercè 2011 destacava per uns colors vius i aquest aspecte més 'naif', el cartell d'aquest any, a càrrec de l'artista Jaume Plensa, aposta per tons més solemnes i utilitza les lletres com a "metàfora" de la societat, ha fet ressaltar Plensa.

"Una lletra sola no és res, com nosaltres, però en conjunt podem formar una comunitat, una ciutat; per a mi, Barcelona és una veu feta de veus, un somni fet de somnis", ha explicat. A partir de lletres en diferents llengües, com el japonès, el rus o el grec, el cartell figura un quadre blanc al centre que, per a Plensa, representa una "espècie de finestra que mira el futur amb esperança".

Pel que fa al pregoner d'aquest any, el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha afirmat que es tracta d'una elecció "idònia", ja que la ciència representa valors com la investigació i la innovació, que també identifiquen la ciutat de Barcelona.

Piromusical dedicat a Barcelona 92


El Piromusical d'aquest any commemorarà el 20è aniversari dels Jocs Olímpics del 92 a Barcelona. Entre les novetats d'aquest any, destaca l'espectacle "Barcelona canta i balla", un immens karaoke amb una gran pista de ball on sonarà música variada durant els tres dies de festa major.

Per celebrar els 20 anys de Barcelona Acció Musical (BAM) -programa de música alternativa-, aquest any obriran cartell artistes locals, com Los Punsetes, Maria Rodés, Joan Colomo o L'Hereu Escampa; però també hi haurà propostes internacionals, com Filastine, Howlin Rain o THEEsatisfaction.

Per la seva banda, les projeccions a la façana de l'Ajuntament il·luminaran per cinquè any consecutiu la plaça de Sant Jaume amb el colorit espectacle de "Barcelona, la casa de tots", dirigit per Franc Aleu (Premi Nacional de Cultura Audiovisual). Tot i que falta per confirmar la resta de grups, Mercè Música també ha avançat alguns noms del cartell d'aquest any, entre els quals figuren Maika Makovski, Very Pomelo o Roger Mas i la Cobla Sant Jordi.


Anar al contingut