Barcelona

Jaume Padrós relleva Miquel Vilardell al capdavant del Col·legi de Metges de Barcelona

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha triat aquesta matinada un nou president en substitució de Miquel Vilardell. Es tracta de Jaume Padrós, fins ara vicepresident. Padrós, que s'ha imposat a Joan Gené per una diferència de gairebé 2.000 vots, diu que vol defensar el valor de la professió i del sistema sanitari públic. Afirma que, tot i la crisi, s'ha mantingut la qualitat i rebutja les crítiques d'haver estat poc bel·ligerants davant les retallades.

RedaccióActualitzat

Nit d'eleccions al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. El fins ara vicepresident, Jaume Padrós, és a partir d'ara el nou president després d'imposar-se a Joan Gené per una diferència de gairebé 2.000 vots. La crisi, les retallades, les llistes d'espera i la reducció de sou del personal mèdic són les qüestions més importants que haurà d'afrontar en aquesta nova etapa del Col·legi

L'escrutini ha acabat poc abans de les tres de la matinada, amb una participació del 33% dels col·legiats. Padrós ha obtingut un 58,86% dels vots i, d'aquesta manera, relleva Miquel Vilardell. El nou president ha obtingut 6.004 vots, mentre que la candidatura de Joan Gené n'ha aconseguit 4.196, un 41,14%.

Padrós ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" com vol que sigui la seva gestió al capdavant d'aquesta institució: "Volem defensar més que mai els valors de la professió, del professionalisme. Volem defensar el sistema sanitari públic, però no des de l'immobilisme, fent una aposta de futur". El nou màxim responsable del Col·legi de Metges de Barcelona ha destacat: "Els nostres professionals ho han donat tot en època de crisi, ells mateixos han patit el sacrifici per preservar la qualitat, i en el futur cal mantenir-la."

Padrós ha rebutjat les crítiques de l'altre candidat de poc bel·ligerant davant les retallades. També ha defensat que a les persones que tenen una mútua se'ls apliquin deduccions a l'IRPF perquè alliberen de tensió el sistema públic. I en relació amb les llistes d'espera, el nou president del col·legi ha dit que cal prioritzar les de les malalties més greus.

Jaume Padrós, nascut el 1959, ha encapçalat la candidatura "Professionalisme, progrés solidari i lideratge". Durant la campanya, Padrós ha demanat una "resposta molt activa i al mateix temps molt serena, constructiva i valenta" en un context marcat per una "crisi molt forta que està afectant el sistema assistencial i els valors que l'han impregnat". El nou president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona va ser diputat de CiU al Parlament del 1988 al 1995 i és especialista en medicina de família.

 

 

 

 

Anar al contingut