Palma

Jaume Matas paga la fiança de 3 milions d'euros i evita la presó

L'expresident balear Jaume Matas no ha esgotat el termini que tenia fins aquesta mitjanit per pagar els 3 milions de fiança que li va imposar el jutge del "cas Palma Arena". Matas va abonar els diners ahir i, per tant, ha aconseguit eludir la presó. Segons el Tribunal Superior de Justícia de les Balears, Jaume Matas ha pagat els 3 milions d'euros a través d'una transferència bancària des d'un compte corrent del Banc d'Espanya. Després de constituir-se la fiança, Matas ha quedat en llibertat provisional però amb el passaport retirat, amb la prohibició d'abandonar Espanya, i amb l'obligació de presentar-se al jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.

Actualitzat
Jaume Matas no ha esgotat el termini de temps que tenia i ja ha pagat la fiança de 3 milions d'euros que li permet eludir la presó, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

L'expresident balear tenia temps fins aquesta mitjanit per fer efectiva la fiança imposada el 30 de març pel jutge del "cas Palma Arena", José Castro, però la va fer efectiva aquest dimarts a la nit a través d'una transferència bancària des d'un compte del Banc d'Espanya.

El recurs no invalidava el termini de la fiança

El magistrat José Castro li imputa un total de 12 delictes, entre els quals malversació de diners públics en la construcció del velòdrom Palma Arena, que sumarien una pena de 64 anys de presó.

Jaume Matas va recórrer la fiança en considerar-la excessiva, però aquest recurs no invalidava el termini establert pel magistrat i l'obligatorietat de pagar mentre no es resol el recurs.

Matas queda, doncs, en llibertat provisional, però continuarà sense passaport, amb la prohibició d'abandonar l'estat espanyol i amb l'obligatorietat de presentar-se als jutjats dos cops al mes.

Anar al contingut