Jaume Cabré
Jaume Cabré
Barcelona

Jaume Cabré, Premi Trajectòria per la seva defensa de la cultura en català

Cabré ha rebut el premi dins dels actes de la Setmana del Llibre en Català

RedaccióActualitzat

En el marc de la 35a Setmana del Llibre en Català, l'escriptor Jaume Cabré ha estat distingit amb el Premi Trajectòria pel seu compromís a favor de la llengua i la cultura catalanes, amb una obra que l'artista Joan Pere Viladecans ha creat per a l'ocasió.

Cabré, un dels escriptors en català més traduïts a altres idiomes, autor de novel·les com "La teranyina", "Les veus del Pamamo" i "Jo confesso", i també guionista de televisió i cinema, ha explicat que significa per a ell rebre aquest premi.

"És un premi que jo crec que pel fet de dir-se per la Trajectòria li dóna un sentit global que no és el puntual de dir 'mira per aquest llibre o per tal acció'. No, no. És pel que podríem dir per la tossuderia, la constància, el no voler deixar mai d'escriure."

Aquest dimecres, en una roda de premsa prèvia, Cabré es va referir a la situació política actual a Catalunya.

"Ara és moment de patacades, però després vindrà la calma."

L'escriptor va reconèixer que sempre hi ha feina per fer saber la vitalitat i la realitat de la literatura catalana i "ara més i amb les onades que vindran encara més, per desgràcia".

En referència al procés sobiranista, Cabré ha dit que tothom busca "la normalitat de vida i d'acció de les nostres institucions, que ho aconseguirem i hi arribarem".

Anar al contingut