Tortosa

Jané: "Tot fa pensar que la causa de l'accident vindrà de factors humans"

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que encara és molt aviat per concretar quina ha estat la causa de l'accident de l'autocar de l'empresa Autocares Alejandro a l'autopista AP-7, però ha apuntat a factors humans i ha descartat que l'estat de la carretera hi hagi tingut res a  veure:

"Res ens fa pensar que la causa de l'accident sigui l'estat de la carretera."

En una primera compareixença per informar de l'accident des de l'exterior de l'hotel Corona, on s'ha habilitat el centre de gestió d'emergències, el conseller ha confirmat que, segons les primeres inspeccions, el vehicle accidentat tenia tota la documentació en regla i havia passat totes les inspeccions mecàniques. A més, l'anàlisi del tacògraf de l'autocar recull que s'havien respectat els descansos obligatoris.

El conductor de l'autocar ha donat negatiu en el test de control de drogues i alcoholèmia que se li ha fet.

L'alcalde de Freginals ha denunciat aquest matí que el punt de l'accident és una recta on hi ha hagut altres accidents. Jané, però, ha dit que l'AP-7 "és una via de gran capacitat i era una hora en què no hi havia gaire trànsit".

Jané ha dit que s'han d'analitzar els fets, però que tot li fa pensar que la causa de l'accident no vindrà de l'estat de la via, sinó que la causa "obeirà a factors humans". Ha explicat que l'autocar primer ha anat cap al voral i ha xocat contra les proteccions. Ha fet un cop de volant cap a l'esquerra, amb tanta força que ha travessat la mitjana i ha impactat amb un vehicle. L'autocar ha bolcat en el sentit sud de l'autopista.

El conseller ha confirmat que en l'autocar hi anaven 60 estudiants i el conductor. Hi ha 13 víctimes mortals i una trentena de ferits de diversa consideració que han estat traslladats a diferents hospitals de Tarragona, Tortosa i Vinaròs. També ha dit que estan ferits els dos ocupants del vehicle amb el qual ha col·lisionat l'autocar.

El conseller no ha volgut donar encara una llista tancada de les víctimes mortals perquè encara s'està confeccionant. Diu que les víctimes són de diverses nacionalitats:

"Són de diversos països, ja que la majoria eren estudiants d'Erasmus. Eren alumnes de diverses nacionalitats."

El ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que s'ha desplaçat fins a Tortosa, ha dit que encara no es pot confirmar que totes les víctimes mortals siguin estrangeres. 

Fernández Diaz també ha apuntat com a més problable una causa humana i ha confirmat el negatiu del test de consum de drogues i alcohol del conductor : 

"Sembla que es tractaria d'una causa humana, indeterminada, però humana més que tècnica. Aprofito per dir que el conductor ha donat negatiu en l'anàlisi de consum de droga i alcohol, per tant aquestes causes estan descartades".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut