Pla mig diagonal del conseller d'Interior, Jordi Jané, atenent la premsa, el 4 de novembre de 2016 (horitzontal)
Pla mig diagonal del conseller d'Interior, Jordi Jané, atenent la premsa, el 4 de novembre de 2016 (horitzontal)

Jané reclama a Zoido que inclogui els Mossos d'Esquadra als organismes internacionals que combaten el terrorisme jihadista

Actualitzat

ACN Vilanova i la Geltrú.-El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha reivindicat aquest divendres la inclusió dels Mossos d'Esquadra dins els organismes internacionals que combaten el terrorisme jihadista. Poques hores després que es confirmés que Juan Ignacio Zoido és el nou titular del Ministeri d'Interior, Jané li ha reclamat públicament que la policia catalana pugui participar "plenament" en els grups de treball que investiguen el moviment terrorista islàmic. "És una feina pendent que tenim per acreditar el cos dels Mossos, enfortir-lo i donar-li plenes competències en l'àmbit internacional", ha defensat el conseller.

Jordi Jané ha recordat que la presència internacional dels Mossos d'Esquadra és una qüestió que queda recollida a l'article 164 de l'Estatut d'autonomia, que ha lamentat que "no s'està complint". Per revertir la situació, el conseller d'Interior ha instat el ministre Zoido a integrar la policia catalana en el "combat" internacional del jihadisme, al costat de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil.Al mateix temps, el conseller ha remarcat que el Govern "ha fet un gran esforç per a que els Mossos esdevinguin una policia integral desplegada a tot el territori amb competències plenes", i ha definit com a "assignatura pendent" la falta de presència internacional en la investigació terrorista. Jané ha fet aquestes declaracions durant la valoració de l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

Anar al contingut