Barcelona

Jané: "Les persones que tinguin dades dels Mossos no les poden difondre"

El conseller d'Interior recorda que qualsevol ús de les dades personals dels afiliats al Sindicat de Mossos també és delicte

RedaccióActualitzat

Les dades personals de més de 5.600 agents afiliats al Sindicat de Mossos d'Esquadra han estat accessibles durant unes quantes hores durant la matinada d'aquest dimecres, després que uns desconeguts hagin "hackejat" els arxius del sindicat. Per això, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha alertat que no se'n pot fer cap ús perquè qui ho faci cometrà un delicte:

"Les persones que han pogut accedir a aquestes dades no les poden difondre. Aquell que difon dades que sap que s'han obtingut de forma il·lícita també està cometent un delicte. Aquest cas afecta dades personals que són especialment sensibles perquè els agents de seguretat són objectiu del terrorisme jihadista."

Les dades han estat accessibles a través d'un enllaç penjat al compte oficial de Twitter del sindicat, que també ha estat "hackejat". Per això experts de la unitat de delictes informàtics faran xerrades arreu de Catalunya per oferir consells de seguretat als agents afectats, i també s'ha posat a la seva disposició una línia telefònica per consultes sobre el cas.

El conseller Jané, entrevistat a "Els matins" de TV3, ha afirmat que no es pot precisar l'autoria de la filtració, tot i que se sospita que ha pogut ser l'organització en xarxa coneguda com Anonymous. Tampoc ha volgut especular sobre els motius perquè, ha dit, seria intentar trobar-hi una "justificació".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut