Barcelona

Jané: "Estem en risc 6 sobre 6 d'incendi. Demanem prudència"

El conseller d'Interior alerta que hi ha un "altíssim risc" d'incendi i que "és un dels dies més complicats en anys"

Actualitzat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha alertat que hi ha un "altíssim risc" d'incendi i que aquest dimarts "és un dels dies més complicats en anys". Jané ha informat sobre la situació de calor i risc d'incendi en la roda de premsa posterior a la reunió del govern.

"Les temperatures són extremes. És molt probable que hi hagi un incendi. Estem en risc 6 sobre 6. Demanem prudència."

La crida per extremar la precaució davant la possibilitat de focs ha arribat acompanyada de dades que il·lustren la situació màxima de calor, com els 43 graus registrats a Banyoles, amb una baixíssima humitat.

Després d'una primavera amb menys pluja dels últims anys, amb molta diferència, l'evolució del risc d'incendi ha pujat sense treva. Si el 26 de juny el risc era d'1 sobre 6, i el 28 ja ens trobàvem en 4 sobre 6, aquest dimarts 7 de juliol s'ha assolit el risc més alt.

El conseller ha dit que tothom està activat davant la situació i que a partir de demà serà de risc, sense pluges. Semblant a l'agost del 2003.

"Hem d'extremar la vigilància i el control. I la ciutadania ha de ser responsable", ha estat la petició que ha adreçat des del govern.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut