Sant Joan Despí

Jané dóna la instrucció que no es tanquin els expedients pel "cas Quintana"

El conseller d'Interior admet que la sentència dóna la raó a Quintana i que no agrada a ningú perquè no se sap qui va ser l'autor

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha fet "autocrítica" sobre del "cas Quintana" a "Els matins" de TV3. Jané admet que la "sentència no agrada a ningú" precisament perquè no saben qui va ser l'autor dels trets. En qualsevol cas, ha dit que s'actuarà si en qualsevol moment apareixen nous indicis o proves. De fet, ha demanat que qualsevol que tingui proves sobre qui va llançar el projectil que va fer perdre un ull a Ester Quintana les doni a conèixer.

"No sabem qui ha estat. He donat la instrucció al comissari en cap que no es tanquin expedients disciplinaris i que qualsevol nova aportació objectiva de prova que pugui ajudar a aclarir-ne l'autoria la portin al jutjat."

Així doncs, Jané ha recordat que hi ha expedients disciplinaris oberts en relació amb aquest cas i ha assegurat que ha demanat expressament al comissari en cap dels Mossos que no es tanquin, tot i que voldria que sortís l'autor dels fets:

"M'agradaria que la persona que va disparar ho hagués manifestat. Els agents no van dir la posició del lloc dels fets i no van aportar dades i per això tenen un expedient i se'ls va apartar de la Brimo."

El conseller ha reconegut que es va fer una "informació errònia per precipitada" dels fets, que van tenir lloc vuit dies abans de les eleccions, però que després es va canviar. Ha assegurat que després que unes imatges emeses pels mitjans situés una altra furgoneta al lloc on Quintana va perdre l'ull, els mateixos Mossos van aportar aquestes dades al jutjat i van demanar que es cridés a declarar els seus integrants. Sigui com sigui, afirma que "no em consta que algú encobrís els autors" i afegeix que els responsables polítics van dir el que els deien els informes policials.

Jané també ha valorat que la sentència del "cas Quintana" "dóna la raó" a la dona i "dóna veracitat" al seu relat. A més, li ha demanat perdó i li ha transmès "tot el suport".

Jané dóna suport als Mossos i lamenta la "humiliació" que han patit a Gràcia

El titular d'Interior ha donat suport als Mossos d'Esquadra per les seves actuacions a Gràcia i ha lamentat la "humiliació" que en alguns casos han patit. Jané ha focalitzat l'autoria dels aldarulls de Gràcia en una "minoria de persones radicalitzada i perillosa que vol crear un clima de mal". A més, ha dit que hi haurà més detencions a partir de l'anàlisi de les imatges i ha explicat que detenir persones enmig dels incidents provocaria encara més aldarulls.

Jané ha desmentit -"totalment fals", ha dit- que el desallotjament de l'autoanomenat Banc Expropiat es fes a consciència el dia abans del primer aniversari d'Ada Colau al capdavant de l'alcaldia de Barcelona. Segons ha explicat, va ser una "decisió policial" que es va fer en dilluns perquè és el millor dia perquè té un mercat al costat i es va escollir una hora en què els nens estiguessin a l'escola. A més, tot i tenir fins al 15 de juny per fer-lo, segons ha afirmat, es va decidir fer-lo al més aviat possible i no en campanya electoral perquè tindria "pitjors efectes".

Més "advertiments" contra l'Estat en els vídeos de Daesh aquest 2016 que en tot el 2015

D'altra banda, ha explicat que aquest 2016 ja hi ha més "advertiments" a l'estat espanyol per part de Daesh en els seus vídeos que en tot l'any anterior, una dinàmica que va en augment. Tot i això, es manté el nivell d'alerta de 4 sobre 5.

Finalment, ha explicat que el govern ha fet una proposta a la fiscalia perquè canviï el criteri de trànsit i que algú enganxat en un control d'alcoholèmia reincident no pugui marxar del control "i ja veurem si torna a conduir".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut