Pla contrapicat del conseller d'Interior, Jordi Jané, atenent els mitjans de comunicació, amb una senyera al fons. Imatge del 4 de novembre de …
Pla contrapicat del conseller d'Interior, Jordi Jané, atenent els mitjans de comunicació, amb una senyera al fons. Imatge del 4 de novembre de 2016 (horitzontal)

Jané demana desvincular l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la detenció de Venturós de la "judicialització" de la política

ACN Vilanova i la Geltrú.-El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha defensat aquest divendres que l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, respon a l'ordre del jutge i ha demanat desvincular-ho de la "judicialització" de la política. En declaracions a la premsa abans d'assistir a una comissió de seguretat al Consell Comarcal del Garraf, Jané ha remarcat que l'ordre judicial "no ha passat pel Govern" i ha equiparat les crítiques als Mossos amb "matar al missatger". "A vegades no ens centrem en qui fa l'encàrrec, per què es fa i cap a on es dirigeix", ha afegit. Preguntat sobre si els Mossos actuarien en el cas que el jutge dictés una ordre de detenció contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per anar a declarar pels delictes de desobediència i prevaricació pels quals està sent investigada, Jané ha evitat respondre i ha afirmat que seria una situació "absolutament rocambolesca".

Jordi Jané ha demanat insistentment que "no es focalitzi" en els Mossos d'Esquadra els fets d'aquest divendres al matí a Berga, remarcant que els agents han actuat com a "funcionaris públics" seguint directrius judicials, i no de la Conselleria d'Interior. "L'ordre de detenció no ha passat per mans del Govern", ha emfatitzat Jané, que ha assegurat que els Mossos "no són l'origen del problema". En aquest sentit, ha assegurat que la qüestió de fons rau en la "judicialització" de la política i ha convidat a reflexionar sobre el motiu de dur fins els tribunals "tantes actuacions" polítiques i també ha demanat analitzar per què s'han enviat requeriments als ajuntaments que s'han posicionat a favor del 9N i del procés sobiranista. "No ens agrada la judicialització continuada", ha afirmat Jané.En un permanent missatge demanant la separació de l'actuació policial de la investigació als jutjats en què està immersa l'alcaldessa de Berga per mantenir l'estelada al balcó de l'Ajuntament en jornades electorals, el conseller ha assegurat que "lamenta" la citació de Venturós, i ha criticat que es traslladin als tribunals "aspectes que s'haurien de debatre en l'àmbit de la negociació política".Pel que fa a la crida a la desobediència promoguda per la CUP, el conseller d'Interior ha evitat respondre, com tampoc s'ha posicionat sobre quin paper adoptaran els Mossos d'Esquadra si l'ordre judicial de detenció de Montse Venturós obligant-la a anar a declarar es repetís amb la investigació judicial de Carme Forcadell. "Demano no fer hipòtesi de futur", ha apuntat, i s'ha limitat a defensar que "Interior ha de respectar la policia de Catalunya".

Anar al contingut