El conseller d'Interior, Jordi Jané
El conseller d'Interior, Jordi Jané
Girona

Jané atribueix l'accident a l'excés de velocitat del turisme francès

Segons el conseller d'Interior, aquest és el tercer accident més greu dels últims anys, que passa en una via, l'N-II, molt conflictiva

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, des de Girona, ha comparegut per explicar tot el que se sap fins ara de l'accident. Ha assegurat que es tracta del tercer més greu dels últims anys, juntament amb el de Freginals de fa 15 dies, en què van morir 13 persones.

Segons Jané, la causa ha estat l'excés de velocitat del turisme francès, amb un resultat que ha agreujat el fet que cap dels ocupants,que tenien entre 19 i 22 anys, portava posat el cinturó de seguretat.

"No portar els cinturons de seguretat ha causat morts, però també la velocitat segurament excessiva del cotxe francès, que ha impactat de manera brutal contra el cotxe català que pujava a treballar a un restaurant del Pertús."

Jané també ha confirmat que el conductor i l'acompanyant de l'altre vehicle sí que portaven el cinturó de seguretat. Sembla que la tercera persona que anava al darrere, no.

El conseller ha informat que, segons han dit els metges que atenen l'únic supervivent, si no hagués portat el cinturó ara seria mort.

El conseller d'Interior també ha explicat que al cotxe francès hi havia una quantitat important de diners. En un dels feixos de diners hi havia més de 5.000 euros.

A pesar que ha atribuït la causa de l'accident a l'excés de velocitat, Jané ha volgut recordar que l'N-II és una via molt conflictiva, amb un desdoblament previst des de fa més de 20 anys que no s'ha arribat a fer mai.

"És una via internacional, de gran afluència de trànsit, i en aquesta via, vint anys després, aquest desdoblament en el tram nord no hi és."

El conseller ha recordat que, any rere any, s'intenta que els pressupostos generals de l'Estat incloguin el desdoblament, pero fins ara no s'ha aconseguit: "Un desdoblament que es demana i que finalment no arriba".

Jané ha volgut donar un missatge de contundència davant les actituds d'imprudència a la carretera. Ha dit que al govern "estan preocupats però actius".

"Estem activats per frenar el nombre d'accidents, amb tot el govern de Catalunya, amb mesures -que s'aniran implantant- dirigides a reduir el nombre d'accidents."

Anar al contingut