Barcelona

Jané assegura que els Mossos han actuat sota les ordres del jutge com a policia judicial

RedaccióActualitzat

La detenció de l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, és una prova de foc per a la relació entre JxSí i la CUP. El cap polític dels Mossos, el conseller Jordi Jané, ha repost les crítiques dels cupaires recordant que la policia ha actuat a les ordres del jutge com a policia judicial: "Quan els Mossos actuen com a policia judicial qui mana és el jutge. L'ordre no ha passat per govern".

El conseller d'Interior ha demanat "no matar el missatger" i deixar els Mossos al marge del debat: "L'origen del debat no és l'actuació dels Mossos, és per què estan judicialitzades tantes actuacions, per què tants ajuntaments reben requeriments".

En termes semblants s'ha expressat la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio": "No podem posar el focus en els Mossos; ells només compleixen amb les seves funcions. No ens hem d'equivocar de focus", ha assegurat Munté, que s'ha mostrat convençuda que l'actuació policial ha estat "del tot correcta".

Munté ha assenyalat que el problema és "la persecució d'idees" i ha avisat els representants de la CUP que "davant del dèficit democràtic de l'estat espanyol no podem dividir-nos".

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha dit en declaracions al programa "Els matins", de TV3, que no s'ha d'oblidar que a l'alcaldessa de Berga se l'acusa de no haver despenjat una estelada de la façana de l'Ajuntament. Per Mundó, és una mostra més que l'Estat aprofita qualsevol manifestació de llibertat d'expressió en l'àmbit polític per obrir la via del Codi Penal:

"Entenem que això és un element més en el que estem instal·lats per part de l'Estat. D'una manera insistent s'aprofita qualsevol acte vinculat a la llibertat d'expressió política que defensem tenir a casa nostra, i de seguida s'obre la vida del Codi Penal per condicionar les lliures posicions polítiques de cadascun."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut