Jané no ha concretat quantes places es convocaran per als Mossos d'Esquadra
Jané no ha concretat quantes places es convocaran per als Mossos d'Esquadra
Barcelona

Jané anuncia noves oposicions als Mossos d'Esquadra i més places de bombers

Feia més de quatre anys que no hi havia una convocatòria pública de places a policia i bombers

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha compromès a convocar durant aquesta legislatura oposicions per treballar als Mossos d'Esquadra. Davant la comissió d'Interior, on ha explicat els objectius de la legislatura, Jané ha destacat que "fa falta com a país" reforçar el cos.

"La plantilla es va reduint cada any, i fa més de 4 anys que no s'ha fet cap convocatòria. Per tant, ens comprometem que a la futura oferta pública d'ocupació es convocarà una nova promoció de places per al Cos de Mossos d'Esquadra."

Jané no ha precisat quantes places es convocaran perquè, ha dit, seran "les que puguem negociar d'acord amb els pressupostos". El conseller ha recordat que la Junta de Seguretat del 2006 va preveure un total de 18.267 agents en el desplegament total dels Mossos, mentre que ara "no s'arriba als 17.000".

El titular d'Interior també ha anunciat que ja s'ha signat la convocatòria de 153 places de bombers funcionaris i que abans de l'estiu es convocaran 350 noves places de bombers voluntaris. Interior assegura que també s'obrirà convocatòria per a 7 places d'inspector i 18 de subinspector.

El govern espanyol deu 264 milions

Jané ha demanat que es convoqui la Junta de Seguretat, que no es reuneix des del 2009. Aquest organisme encara ha de certificar que la policia catalana s'ha desplegat per tot el territori. Segons la Generalitat, el govern espanyol els deu 264 milions d'aquest desplegament, diners que corresponen al període 2009-2013.

Disposats a assumir més competències

El conseller ha afegit que no renuncien a assumir, durant la legislatura, competències en estrangeria, armes, ports i aeroports:

"Enlloc no està escrit que en un aeroport els Mossos puguin fer vigilància i control abans de creuar una determinada línia i que quan passin la línia ja no puguin fer-ho. Són situacions que ara passen, cosa que provoca duplicitat de cossos. És lògic que es puguinrealitzar altres competències, res ho impedeix".

A més, ha demanat que els Mossos s'integrin com a membres de "ple dret" a l'Europol i la Interpol, així com a la Sirene, que és el sistema d'informació de l'espai Schengen. També volen poder participar en persecucions transfrontereres en calent.

Jané ha anunciat que, en l'interès del govern català de crear noves estructures d'Estat, els Mossos volen disposar d'una nova unitat especialitzada en les infraestructures crítiques. Tampoc descarten promoure una nova llei de la policia de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut