Barcelona

James Ellroy rep el Premi Pepe Carvalho dins la BCNegra

Ellroy ha dit irònicament que s'estima més rebre el Pepe Carvalho, dedicat a la novel·la negra, que tenir el Premi Nobel

Actualitzat
L'escriptor nord-americà James Ellroy ha rebut el Premi Pepe Carvalho de la setmana literària BCNegra per la seva trajectòria. En l'acte d'entrega del premi, Ellroy ha afirmat: "Soc un extraterrestre solitari", i ha assegurat que ell i els seus personatges conformen una mateixa persona.

"Qui som? Humans que necessitem entendre el ritme de la nostra vida."

Ellroy considera que Espanya és un país molt catòlic i ha dit, fent broma, que se sent impressionat al Saló de Cent de l'Ajuntament, perquè el veu "molt semblant a una església".

Ha reiterat que el satisfà "molt més" guanyar el Premi Pepe Carvalho que no pas el Nobel de Literatura, encara que ha fet broma reclamant els dos milions de dòlars de dotació.

"Deixaré aquí el meu número de compte d'un banc suís, i aquesta nit, quan rebi la transferència de dos milions, estaré molt ben servit."

El comissari de BCNegra, Carlos Zanón, ha glossat la figura d'Ellroy celebrant que "als bons nois dolents els passen coses bones".

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut